Încă o prințesă se lasă furată de mirajul Americii! Elisabeta a Belgiei se mută la Boston

8 iulie 2024   Royals

Fiica cea mare a Regelui Philippe și a Reginei Mathilde și moștenitoare a tronului se va muta peste Ocean, în Massachusetts în această vară.

Prințesa Elisabeta a Belgiei și-a încheiat cursurile universitare la prestigioasa Universitate Oxford (Marea Britanie) și urmează să traverseze Oceanul pentru a-și continua studiile. Moștenitoarea tronului belgian, în vârstă de 22 de ani, este cea mai mare dintre prințesele care vor deveni suverane și este cumva, „oglinda” în care alte Case Regale caută să formeze reginele erei viitoare. Ducesa de Brabant va petrece doi ani în Statele Unite pentru a studia pentru un master de doi ani la Universitatea Harvard.

Prințesa Elisabeta este așteptată să se mute la Boston (Massachusetts) chiar din această vară pentru a deveni studentă la această școală privată, cea mai veche din Statele Unite și una dintre cele mai influente din lume. Pe punctul de a începe o nouă viață, Familia Regală belgiană a relatat despre perioada în care Elisabeta a studiat istoria și politica la Lincoln College, Oxford, aceeași școală pe care a frecventat-o și tatăl său. „Prințesei i-a plăcut să studieze la Oxford și s-a simțit minunat la Lincoln College", a declarat un purtător de cuvânt al Palatului.

Cu siguranță, perioada petrecută la Harvard Kennedy School, una dintre cele 12 școli postuniversitare ale renumitei universități americane, va fi la fel de fructuoasă ca și sejurul ei britanic. Masteratul pe care îl va urma în Massachusetts va fi în politici publice, după ce va trece examenele de admitere. Este o educație care promite să formeze viitori negociatori, diplomați și să dezvolte competențe profesionale în economie, etică, management financiar, conceperea și implementarea politicilor, politică, analiză cantitativă și istorie aplicată.

Prințesa Elisabeta a fost, de asemenea, selectată pentru o bursă Fulbright, programul internațional de schimburi educaționale al Departamentului de Stat al SUA, una dintre cele mai renumite inițiative din lume care funcționează în peste 160 de țări. Iar asta spune multe despre cât de studioasă este și ce IQ impresionant are.

FOTO: Casa Regală belgiană

Mai multe