Încoronarea Regelui Charles în Scoția! Când va avea loc și ce se va întâmpla la eveniment

2 iulie 2023   Royals

Regele Charles și Regina Camilla își vor sărbători încoronarea pentru a doua oară atunci când vor vizita Scoția săptămâna aceasta, miercuri, 5 iulie.

Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, va primi distincțiile Scoției (bijuteriile Coroanei) în cadrul unei slujbe naționale de mulțumire la Catedrala St Giles' miercuri, 5 iulie. Acest eveniment are loc după ce, în luna mai, lideri mondiali și membri ai familiilor regale străine au asistat la Westminster Abbey din Londra, la momentul istoric în care Regele Charles și Regina Camilla au fost încoronați.

Așadar, ce se va întâmpla mai exact la ceremonia de la Edinburgh, din Scoția? Slujba va începe cu procesiunea formată din aproximativ 100 de grupuri comunitare, care vor prezenta onorurile de la Castelul Edinburgh. 

Procesiunea regală se va deplasa de la Palatul Holyroodhouse până la catedrală, iar publicul va fi prezent pe Royal Mile pentru a asista la istoricul eveniment. Regelui și Reginei li se vor alătura în procesiune Prințul și Prințesa de Wales, care sunt cunoscuți ca Ducele și Ducesa de Rothesay în Scoția. La finalul slujbei de la St Giles' se vor trage 21 de salve de tun de la Castelul Edinburgh, înainte ca procesiunea regală să se întoarcă la palat. Ceremonia se va încheia cu un zbor al RAF.

Ce sunt onorurile Scoției?

Onorurile Scoției sunt cele mai vechi bijuterii ale Coroanei din Marea Britanie și au fost prezente la multe dintre cele mai importante evenimente ceremoniale regale din ultimele cinci secole, scrie Hello Magazine

Piesa centrală este Coroana Scoției, lucrată din aur și argint și înfrumusețată cu 94 de perle și 43 de pietre prețioase, inclusiv diamante, granate și ametiste. Iacob al V-lea a comandat Coroana în 1540 și a purtat-o pentru prima dată la încoronarea Mariei de Guise în același an, în timp ce sceptrul se crede că a fost un cadou făcut lui Iacob al IV-lea de Papa Alexandru al VI-lea în 1494. Cu toate acestea, Regele Charles va primi o nouă sabie în cadrul ceremoniei, deoarece se spune că Sabia de Stat, dăruită lui Iacob al IV-lea de Papa Iulius al II-lea în 1507, se află într-o stare foarte fragilă.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe