Îngrijorare și în Japonia! Prințesa Kiko absentează la fel de mult ca Prințesa Kate

11 februarie 2024   Royals

În Țara Soarelui Răsare, o umbră planează asupra Familiei Imperiale. De câteva luni, Prințesa moștenitoare Kiko suferă de grave probleme de sănătate.

A trecut deja o lună de când Prințesa Moștenitoare Kiko a fost supusă unei serii de examene medicale, în timpul cărora medicii au diagnosticat-o cu „o tulburare funcțională a tractului digestiv". De atunci, starea ei de sănătate nu pare să se fi îmbunătățit, ba chiar Palatul Imperial a decis să îi reducă angajamentele oficiale. Prin urmare, soția Prințului moștenitor Fumihito de Akishino nu a participat la prânzul prevăzut pentru președintele kenyan William Ruto și soția acestuia pe 9 februarie. Să fie acesta un alt semn că starea ei s-a deteriorat?

Presa japoneză este neobișnuit de rezervată pe această temă. Deși urmărește cu asiduitate știrile despre această boală misterioasă care o afectează pe viitoarea împărăteasă, o face întotdeauna cu moderație și cumpătare. Același lucru este valabil și atunci când vine vorba de anunțarea absenței sale de la masa organizată de Palatul Imperial din Tokyo pentru a marca vizita oficială de trei zile a cuplului prezidențial kenyan. „Prințul și Prințesa Akishino trebuiau inițial să participe, dar Prințesa Kiko a decis să absenteze din cauza unor probleme gastrointestinale", scrie cu sobrietate FNN.

Aceste simptome, care au apărut la sfârșitul anului 2023, au împiedicat-o pe membra Familiei Imperiale să mai consume „mâncăruri normale". Echipa sa medicală i-a recomandat să se odihnească și să se concentreze asupra convalescenței sale, relatează biroul de presă al Palatului.

Într-un articol publicat la 10 ianuarie - data la care prințesa a fost supusă unei endoscopii - cotidianul național „The Mainichi” sublinia că „ar putea dura una sau două luni pentru ca simptomele ei să dispară complet". Așadar, cumnata Împăratului Naruhito este încă în imposibilitatea de a-și îndeplini pe deplin îndatoririle și pare să lipsească la fel de mult ca Prințesa Kate în Marea Britanie, care și ea a fost supusă unei operații abdominale în ianuarie, fără a fi date publicității mai multe detalii.

În lipsa ei, nepoatei sale, Prințesa Aiko, i-a revenit sarcina de a-i lua locul în fața șefului statului kenyan. Aceasta este o premieră pentru unica fiică a cuplului imperial japonez, după cum subliniază canalul de televiziune japonez NNN: „Este pentru prima dată când Aiko primește oaspeți străini și pentru prima dată când participă la o masă oficială de acest gen.

Trebuie spus că tinerei de 22 de ani i se vor da mai multe responsabilități, astfel încât să își poată asuma mai mult rolul în absența mătușii sale. O șansă, poate, pentru această prințesă prea des uitată de a se face remarcată ? Ea, care ar fi preferat să fie prinț, pentru ca într-o zi să poată urca pe tronul Crizantemei...

FOTO: Getty Images, Profimedia, Agenția Casei Imperiale

Mai multe