Își face datoria de monarh! Regele Charles muncește deși primește tratament împotriva cancerului

5 martie 2024   Royals

Regele Charles a fost fotografiat în timpul unei întâlniri pe care a avut-o recent! Își face datoria ca șef de stat!

Regele Charles își continuă îndatoririle regale în ciuda diagnosticului său de cancer! Monarhul, în vârstă de 75 de ani, s-a întâlnit marți cu ministrul britanic al Finanțelor, Jeremy Hunt, la Palatul Buckingham, cu o zi înainte ca Hunt să anunțe declarația financiară a guvernului în fața parlamentului britanic.

Regele Charles a fost fotografiat stând alături de Hunt, în vârstă de 57 de ani, în timpul întâlnirii de dimineață, în sala de audiență privată a palatului. În timp ce membrii familiei regale i-au ținut locul regelui la diverse evenimente de când a fost anunțat diagnosticul de cancer al acestuia, pe 5 februarie, întâlnirea a făcut parte din datoria constituțională a regelui în calitate de șef de stat.

De obicei, monarhul se întâlnește cu cancelarul cu o zi înainte de prezentarea unui buget, dar aceasta are loc de obicei în privat, transmite BBC.

Deși a ieșit în mare parte din atenția publicului în ultimele săptămâni, Regele Charles și-a continuat activitatea regală în spatele scenei și a fost fotografiat recent la o audiență cu premierul britanic Rishi Sunak.

Regele Charles a stat în principal pe domeniul Sandringham al familiei regale de când palatul a dezvăluit că a fost diagnosticat cu cancer. Cu toate acestea, el a călătorit la Londra pentru tratament, precum și pentru întâlniri în mai multe rânduri.

Vizita pe care ar putea să o facă Regele Charles

Luni, s-a vehiculat că Regele Charles ar putea vizita Australia în cursul acestui an, aceasta fiind prima sa vizită în această țară în calitate de șef de stat. Țara "se pregătește pentru o posibilă vizită a Majestății Sale Regele în Australia mai târziu în acest an", a declarat premierul australian Anthony Albanese, potrivit presei locale.

"Regele și-a arătat compasiunea față de australienii afectați de recentele dezastre naturale, la fel cum australienii și-au arătat compasiunea și sprijinul față de rege în urma diagnosticului său de cancer", a continuat Albanese, în vârstă de 61 de ani.

"Regele, regina și membrii familiei regale sunt întotdeauna bineveniți în Australia. Guvernul meu se angajează cu statele și teritoriile cu privire la opțiunile pentru o posibilă vizită regală”. 

Foto: Getty Images

Mai multe