Juan Carlos i-a trădat din nou încrederea fiului său, Felipe, încălcându-și promisiunea

22 octombrie 2024   Royals

Face el ce face și suveranul emerit al Spaniei ajunge la cuțite cu propria familie. De data aceasta, chiar pare de neoprit!

Anul 2024 a fost unul cumplit pentru tânărul Rege Felipe. Scandalurile care i-au umbrit domnia nu l-au vizat direct, dar e personal afectat atât de zvonurile de infidelitate ale soției sale, care ar fi avut o legătură nelalocul ei cu cumnatul ei, cât și de nesfârșitele probleme cauzate de trecutul tatălui său, Regele Juan Carlos, ale cărui povești de amor au vulnerabilizat monarhia spaniolă în feluri în care nimeni nu și-ar fi închipuit vreodată!

Mai nou, se pare că un expert regal a analizat atitudinea lui Felipe la recentele evenimente publice și a observat semne de tristețe și îngrijorare pe chipul său și în gesturile sale. Și nici nu e de mirare. Recentele fotografii și înregistrări audio compromițătoare cu Regele Juan Carlos și fosta lui amantă, Barbara Rey, au ieșit la iveală parcă pentru a destabiliza monarhia spaniolă într-un moment în care Regele Felipe și Regina Letizia își pregătesc urmașa la tron să preia funcții instituționale și roluri strategice în piramida puterii.

În paralel, Regele Juan Carlos are în pregătire și o carte autobiografică pe care ar vrea să o scoată pe piață în ciuda opoziției fiului său. Cartea va avea în jur de 500 de pagini și va fi scrisă de Laurence Debray, o jurnalistă franceză foarte apropiată suveranului emerit, și se va intitula „Reconcilierea” - deși împăcarea lui Juan Carlos cu familia sa și, mai ales, cu fiul său ajuns pe tron în urma abdicării lui forțate e departe de-a se realiza. Potrivit celor de la „Monarquía Confidencial”, Regele Felipe l-a implorat pe Juan Calos să „anuleze publicarea” memoriilor sale, iar acesta i-a promis că o s-o facă, dar nu și-a ținut prea mult timp cuvântul. Adică, potrivit sursei amintite, fostul rege al Spaniei nu a făcut decât să amâne ceea ce mai devreme sau mai târziu va ajunge să facă, oricât de mult l-ar deranja pe moștenitorul său: „Emeritul intenționează să le publice. El susține că nu a greșit cu nimic, dar vrea să respecte cererea fiului său o vreme”, spune o persoană din culisele Palatului Zarzuela.

Ei bine „o vreme” nu înseamnă că-și respectă promisiunea și nu e decât o altă situație în care Juan Carlos i-a trădat din nou încrederea fiului său.

FOTO: Profimedia, Getty Images

Mai multe