Prinţul William vrea să-şi reia funcţia de pilot pe elicopterele ambulanţă FOTO

2 aprilie 2020   Kate & William

Nepotul Reginei Elisabeta a decis să se implice mai mult în lupta împotriva pandemiei de coronavirus şi e gata să se alăture piloţilor care operează elicopterele sanitare.

Odată cu retragerea Reginei Elisabeta la Palatul Windsor, Prinţul William (37) vrea să dovedească că Monarhia britanică se implică activ în criza generată de coronavirus.

Nepotul cel mare al suveranei Marii Britanii a renunţat la serviciul din armată în septembrie 2013, după şapte ani şi jumătate, obţinând, doi ani mai târziu, brevetul de pilot pe elicoptere sanitare. Ca atare, Prinţul poate participa astfel la misiuni de urgenţă precum intervenţii pentru acordarea primului ajutor în cazul persoanelor care suferă de crize cardiace sau la accidente rutiere.

Implicarea în lupta cu coronavirusul are şi o latură personală pentru prinţul William. Tatăl său, prinţul moştenitor Charles, a fost diagnosticat cu COVID-19 săptămâna trecută. Prinţul de Wales, în vârstă de 71 de ani, a ieşit, luni, din autoizolare şi se simte bine.

Şi fratele mai mic al lui William, Harry are brevet de pilot pe elicopterele Apache şi a fost în teatrul de operaţiuni din Afghanistan.

Foto: Profimedia

Mai multe