La acest capitol l-a depășit pe Regele Charles! La câte evenimente a participat Prințesa Anne în 2023

11 decembrie 2023   Royals

Prințesa Anne e oficial cea mai muncitoare persoană din familia regală! L-a depășit chiar și pe fratele ei, Regele Charles, la numărul de evenimente la care a participat!

De-a lungul anilor, Prințesa Anne și-a construit o imagine perfectă, ea fiind și fiind una dintre cele mai harnice persoane din familia regală, iar acest statut a fost consolidat anul acesta cu date oficiale.

Analiza întâlnirilor și angajamentelor regale realizată de Sunday Telegraph a arătat că Prințesa Anne a efectuat 457 de angajamente în 2023, oferind un sprijin constant și de încredere pentru fratele ei, Regele Charles.

Regele nu a fost însă departe de sora sa în ceea ce privește angajamentele, cu 425 de angajamente regale în ceea ce a marcat primul său an calendaristic complet ca monarh. Fratele său, Prințul Edward, a fost al treilea, cu 297 de angajamente, urmat de Regina Camilla, care a avut 233 de angajamente regale în acest an. Sophie, ducesă de Edinburgh, a ocupat locul al cincilea, cu 219 angajamente, scrie The Express

Prințesa Anne și Regele Charles au înregistrat o creștere a îndatoririlor oficiale după moartea Reginei Elisabeta a II-a, anul trecut.

Printre angajamentele notabile din acest an s-au numărat încoronarea regelui și vizita de stat istorică a regelui în Franța, în septembrie.

Prințul William și Prințesa Kate Middleton au avut 172 și, respectiv, 128 de angajamente, majoritatea îndatoririlor fiind preluate de membrii mai în vârstă ai familiei regale, care au ajuns la vârsta pensionării sau se apropie de ea.

Nu este pentru prima dată când Prințesa Anne a ajuns în fruntea listei celor mai muncitoare figuri regale, obținând același titlu în 2022. Prințesa este în mod regulat în fruntea listei, deși Charles a fost cel care a ocupat locul fruntaș în 2019 și 2020.

Sarcinile trebuiau să fie repartizate mai multor membri ai familiei regale după retragerea dramatică a Prințului Harry și a lui Meghan Markle din funcțiile regale în 2020. Cuplul ar fi trebuit să preia un număr semnificativ de sarcini de serviciu dacă relațiile nu s-ar fi răcit. Dar perechea s-a mutat la Montecito, California, după ce s-au certat cu familia regală, la adresa căreia au lansat de atunci atacuri dureroase, sub forma unui interviu cu Oprah Winfrey, a unui documentar Netflix și cartea Spare a prințului Harry.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe