La ce ar trebui să renunţe Ducii de Sussex pentru a se muta în Africa?

23 octombrie 2019   Royals

Mult comentatul documentar despre vizita în Africa a Ducilor de Sussex, difuzat pe postul ITV, vorbeşte şi despre o posibilitate ca aceştia să se mute pe acest continent.

Un lucru care rămâne, evident, la statutul de intenţie, dar nu este chiar de neluat în considerare. În documentarul despre turneul lor regal în Africa, Harry s-a arătat încântat de posibilitatea de a trăi pe continentul lui preferat, Cape Town (Africa de Sud) fiind o soluţie bună ca oraş de reşedinţă.

Cu toate acestea, expertul regal Victoria Arbiter a declarat că această mutare n-ar putea fi posibilă decât dacă cei doi vor renunţa la titlurile regale şi privilegiile statutului de membri ai familiei regale. Asta pentru a nu fi acuzaţi de favorizarea unei anumite ţări din Commonwealth, alegând să trăiască acolo în calitatea lor de duce şi ducesă. 

În plus, ar fi problema costului pentru securitatea celor doi, iar acesta ar putea să treacă de la contribuabilii britanici la cei sud-africani. Un amănunt care nu-i va bucura prea mult pe cetăţenii din Africa de Sud...

Mai multe