La ce i-a fost foarte greu să renunțe Regelui Charles când a devenit monarh! E parte din moștenirea lui

6 noiembrie 2023   Royals

Regele Charles s-a plâns că îi este foarte greu să renunțe la un titlu, după ce a devenit monarh!

Regelui Charles "i-a fost greu să renunțe" la titlul de Prinț de Wales atunci când a urcat pe tron, potrivit fostului său majordom. Grant Harrold, care a lucrat pentru Regele Charles din 2004 până în 2011, a făcut declarații.

„Nu trebuie să fi fost ușor să renunțe la titlul de Prinț de Wales. Fără îndoială că i-a fost greu. Chiar dacă l-a predat prințului William, el încă se interesează de toate responsabilitățile ca prinț. Vrea să se implice și să fie și el relaționabil”, a zis fostul majordom, conform The Express

El a mai declarat că organizația caritabilă a lui Charles și fundația The Prince's Trust și The Prince's Foundation sunt "copiii lui" și, prin urmare, chiar dacă a predat titlul de Prinț de Wales, el va fi în continuare "atent la ele". El a adăugat că, deși, în cele din urmă, regele va rupe toate legăturile care îl leagă de fostul său titlu, dând întreaga responsabilitate fiului său, Prințul William, și soției sale, Prințesa Kate, în prezent este vorba de un "efort de echipă", deoarece toți "lucrează pentru a se sprijini reciproc".

Grant Harrold a explicat: „Sunt sigur că, în cele din urmă, va tăia toate legăturile, lăsându-le lui William și Kate și va fi responsabilitatea lor deplină. Dar, în acest moment, toți lucrează pentru a se sprijini reciproc.

Este un efort de echipă în acest moment". Regele Charles, în calitate de Prinț de Wales, a fondat The Prince's Trust în 1976, cu scopul de a ajuta tinerii vulnerabili, cu vârste cuprinse între 11 și 30 de ani, să își refacă viața.

Fundația îi sprijină pe cei care nu au un loc de muncă sau care se confruntă cu dificultăți la școală. Nouă ani mai târziu, în 1986, Charles a înființat The Prince's Foundation, o organizație caritabilă educațională care are ca scop predarea și punerea în practică a designului urban și a arhitecturii tradiționale care plasează oamenii și comunitățile din care fac parte în centrul procesului de proiectare.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe