Letizia e „regina reciclării”. Frumoasa spaniolă a purtat o rochie mai veche de la un brand de masă

24 septembrie 2024   Royals

Nici casele regale nu mai merg pe principiul „o dată și gata”. Iar soția Regelui Felipe al Spaniei a înțeles foarte bine regula sustenabilității în modă.

După uimitoarea sa apariție într-o rochie denim, ceva nemaivăzut pentru o purtătoare de coroană, Regina Letizia ne-a mai dat o lecție de sustenabilitate, atunci când și-a ales ținuta pentru seara de operă de la Teatro Real din Madrid, unde a asistat la deschiderea stagiunii 2024-2025 cu „Adriana Lecouvreur”, de Francesco Cilea.

Regina Letizia a dorit să ofere o a treia șansă unei rochii negre fără mâneci, cu decolteu în V adânc, fustă midi și model texturat cu motiv vegetal. Mai exact, este o creație durabilă din jacquard din linia Conscious a H&M (colecția toamnă/iarnă 2018-2019). Prima dată când Regina a purtat acest articol de îmbrăcăminte din colecția ecologică a brandului suedez (preț original: 149 de euro) a fost pe 5 iulie 2023, în timpul ceremoniei de decernare a premiilor Fundației Prințesei de Girona, la Hotelul Cmiaral din Caldel de Malavella (Girona). Ulterior, a repurtat rochia într-un cadru privat, pe 4 mai 202, la o cină la restaurantul Aura din Zaragoza.

Fiind o ținută destul de sobră, soția Regelui Felipe a combinat-o cu accesorii aurii, cu aceeași geantă Magrit (modelul Alice), pe care a tot purtat-o în mai multe ocazii, și, în același ton metalizat, cu o pereche de sandale Aquazzura cu barete la gleznă și toc gros (modelul Sundance, 595 de euro) - pe care, de asemenea, le-a mai purtat în vară, la cea de-a 104-a ediții a Premiilor de Jurnalism Mariano de Cavia.

De altfel, Regina Letizia este printre cele mai inventive, când vine vorba despre reinventarea garderobei regale, optând adesea pentru haine de la designeri locali pe care le mixează cu piese de la brandurile de masă. Și nu, nu se ferește să poarte aceeași ținută de mai multe ori, chiar dacă este regină!

FOTO: Profimedia, Casa Regală spaniolă

Mai multe