Lovitura brutală pe care regina i-a aplicat-o lui Vladimir Putin. De ce s-a enervat Elisabeta pe liderul rus

3 martie 2022   Royals

Regina şi-a luat imediat revanşa în faţa lui Putin după ce acesta a făcut-o să îl aştepte 14 minute la Palat.

Suverana s-a întâlnit cu Putin de mai multe ori de când acesta a devenit preşedintele Rusiei în 1999. Cu toate acestea, cea mai interesantă vizită pe care Putin a bifat-o în Marea Britanie s-a petrecut în 2003. Preşedintele rus a ajuns nervos la Palatul Buckingham, asta după ce făcut-o pe regină să îl aştepte 14 minute.

De fapt, în această poveste rolul principal îl deţine câinele care a dat primele semne de avertizare, deoarece a reacţionat într-un mod negativ la vederea liderului rus.

Se presupune că acest lucru a determinat-o pe regină să încalce protocolul şi să îi aplice o lovitură brutală lui Putin.

David Blunkett, care era ministrul de interne la acea vreme, a declarat pentru BBC că patrupedul  său a reacţionat dur în faţa lui Putin. „Singura dată când l-am întâlnit pe Vladimir Putin a fost în 2003, când a venit într-o vizită oficială, iar câinele meu de atunci a lătrat foarte tare”, a mărturisit el.  „Mi-am cerut scuze reginei, pentru că ea era gazda.

„Îmi pare rău Majestate că latră câinele”, i-am spus.

Ea a avut însă o replică neaşteptat: „Câinii au instincte interesante, nu-i aşa?””

Potrivit The Mirror, prin această remarcă regina a încălcat protocolul, deoarece suvera trebuie să fie „strict neutră în ceea ce priveşte chestiunile politice”. 

Între cei doi au existat însă şi alte controverse. În 2014, regina a fost aşezată departe de Putin la o comemorare în Normandia. Acest lucru s-a petrecut la câteva luni după ce prinţul Charles ar fi comparat conducerea lui Putin cu regimul nazist.

Regina a fost ajutată să coboare câteva trepte de către preşedintele american de atunci Barack Obama şi de guvernatorul general al Noii Zeelande, Jerry Mateparae.

Mai multe