Majestatea Sa Margareta, foarte șic în culorile Elveției la dineul de la Palatul Elisabeta

16 octombrie 2024   Royals

În așteptarea botezului de duminică, fiica Regelui Mihai a avut o nouă apariție elegantă.

Agenda Casei Regale române pare foarte încărcată toamna aceasta. După seria de evenimente recente și anunțul nașterii unui bebeluș regal, al patrulea nepot al Principesei Elena, Familia Regală se pregătește și de botez, chiar duminica aceasta, și tocmai a găzduit un dineu regal la Palatul Elisabeta în cinstea relațiilor diplomatice pe care România le are cu Elveția.

Mai concret, în anul în care Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au celebrat centenarul turneului diplomatic al Regelui Ferdinand I și Reginei Maria, efectuând vizite în Belgia(martie), Franța (aprilie) și Marea Britanie (iulie), Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală au oferit o seară aniversară a centenarului vizitei regilor României Mari în Elveția.

Astfel, în Sala Regilor, a avut loc o ceremonie în prezența Majestății Sale Margareta, a Principelui Radu și a ambasadorului Elveției la București, Massimo Baggi, în prezența Principesei Sofia, a Nunțiului Apostolic, a decanul Corpului Diplomatic acreditat în România și a secretarului de Stat reprezentând Ministerul Afacerilor Externe, precum și a unor personalități din societatea civilă românească, reprezentanți ai Casei Majestății Sale și ai Ambasadei Elveției la București. Totul într-o atmosferă ceremonioasă, cu participarea Orchestrei Ministerului Apărării Naționale și a Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul.

Apoi, a urmat un dineu în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, oferit de Custodele Coroanei oaspeților elvețieni și români.

De remarcat eleganța celor două surori, Majestea Sa Margareta și Principesa Sofia, care au făcut o frumoasă impresie. Ba chiar Custodele Coroanei a ținut să îmbrace o ținută în culorile drapelului elvețian, deux-pieces său alb fiind bordat cu dungă roșie și fiind încheiat cu un nasture metalic roșu. Bijuteriile au fost și ele în ton, fiica cea mare a Regelui Mihai optând pentru un set cu perle.

Sora sa mai mică a ales să poarte o rochie veselă, în ape, având nuanțe de oliv, fuchsia și auriu, care dialogau stilistic cu colierul statement.

Până și desertul servit la final a fost în ton cu evenimentul, având stema regală și steagul elvețian realizate din marțipan, spre încântarea invitaților.

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Mai multe