Margareta a României, melancolică la prima sa apariție. Principele Radu a bifat două evenimente
S-a reluat activitatea și la Palatul Elisabeta. Deși toamna a început cu vești triste pentru Majestatea Sa Margareta și pentru Principele Radu, cei doi au putut fi văzuți oficial pentru prima oară, reluându-și agenda regală.
A fost un debut de toamnă trist pentru cuplul regal român. După ce Principele Radu a mers la parastasul de șapte ani al mamei sale, avându-l alături pe fratele său, medicul Ioan Duda, și familia acestuia, Majestatea Sa Margareta a primit din Austria vestea morții unchiului său, baronul Hanns-Ulrich de Holzhausen, care a fost soțul mătușii sale, Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, și ginerele Principesei Ileana a României.
Acum, când aceste emoții s-au mai decantat, Custodele Coroanei și Principele Consort și-au reluat și ei agenda regală, putând fi văzuți oficial pentru prima oară, după încheierea vacanței de vară, la Palatul Elisabeta.
Încercând să afișeze o mină mai veselă, cuplul regal român a găzduit primul său eveniment în grădina Palatului, dedicat municipiului Ploiești, care anul acesta a fost desemnat Capitala Tineretului din România. S-a vorbit despre cele 600 de acțiuni publice desfășurate la Ploiești, care au acoperit o gamă largă de domenii esențiale pentru dezvoltarea tinerilor, de la sport și robotică la artă, educație și implicare civică, demonstrând capacitatea tinerilor de a transforma ideile în realitate și de a influența pozitiv comunitatea locală și națională.
Majestatea Sa Margareta, care a părut ușor melancolică, a ales pentru eveniment un deux-pieces cu pantaloni, o bluză și accesorii în tonuri burgund. Tinerii sosiți la reședința regală din București au adus flori, o pictură simbolică, dar mai ales acea energie și bucurie a vârstei, care a înveselit atmosfera.
Pe seară, Principele Radu a mai luat parte la un eveniment, Festivalul Internațional de Film București, ajuns la a 20-a ediție și aflat sub Înaltul său Patronaj. Desfășurat la Muzeul Țăranului Român, BIFF include o secțiune de concurs, precum și un număr de importante filme prezentate la marile festivaluri internaționale din ultimul an. Ediția din acest an a premiat, pentru întreaga activitate, două personalități eminente ale cinematografului contemporan, actorul Marcel Iureș și regizorul Stere Gulea., în prezența președintelui de onoare al festivalului, Irina-Margareta Nistor.
Gala de deschidere a fost încununată de prezentarea în premieră a filmului „Anul Nou care n-a fost”, semnat de Bogdan Mureșanu, distins la Bienala de la Veneția 2024 cu Orizzonti Award – Best Film.
FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale