Majestatea Sa Margareta și ASR Principesa Maria l-au omagiat pe maestrul Victor Rebengiuc la Bulandra

10 octombrie 2024   Royals

Miercuri, 9 octombrie 2024, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, alături de Alteța Sa Regală Principesa Maria au vizitat Teatrul Bulandra din București.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a vizitat Teatrul Bulandra miercuri, pentru a-i aduce un omagiu maestrului Victor Rebengiuc, la cea de-a 100-a reprezentație a piesei de teatru „Tatăl”.

Momente emoționante pentru marele actor, vizitat de cele mai de seamă reprezentante ale Casei Regale a României. Fiicele răposatului Rege Mihai I al României au urcat pe scenă alături de actorii din distribuția piesei de teatru ”Tatăl”, o producție foarte îndrăgită în România, unde rar poate găsi cineva bilete disponibile. Fiecare reprezentație se joacă fără doar și poate cu casa închisă.

Majestatea Sa Margareta l-a omagiat pe maestrul Victor Rebengiuc

Custodele Coroanei alături de Alteța Sa Regală Principesa Maria au vizitat Teatrul Bulandra pentru a-i aduce un omagiu maestrului Victor Rebengiuc, la a 100-a reprezentație a piesei de teatru „Tatăl” de Florin Zeller, în regia lui Cristi Juncu.

Majestatea Sa Margareta și Principesa Maria au fost întâmpinate de domnul Vlad Zamfirescu, directorul teatrului, precum și de doamna Mariana Mihuț, soția lui Victor Rebengiuc, și doamna Mihaela Caracaș.

La finalul reprezentației jubiliare, Majestatea Sa și Principesa Maria au urcat pe scenă pentru a-i felicita pe protagonist și pe întreaga echipă din distribuția piesei.

Iată cum prezintă Teatrul Bulandra această piesă: ”Tatăl este o poveste de familie serioasă și realistă și o privire nesentimentală, intens emoțională asupra lumii prin ochii unui bărbat care se confruntă cu demență, o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale.”

De-a lungul timpului, cronicile și recenziile au fost cu adevărat fabuloase, iar contribuția maestrului Victor Rebengiuc este extrem de apreciată.

”La 89 de ani, realizările interpretative ale lui Victor Rebengiuc sunt demonstrații viguroase de grandioasă artă a nemuririi scenice... (...) Am fost aseară la avanpremiera spectacolului “Tatăl” pentru a-l vedea pe Victor Rebengiuc în vârstă. O etate pe care o sfidează dansând step și intrând cu o luciditate artistică majestuoasă într-un rol despre pierderea minții.

Prin simpla montare a acestui spectacol, regizorul Cristi Juncu s-a confruntat, temerar, cu trei provocări imense: să îl distribuie pe Victor Rebengiuc alături de niște actori reduși din start, în conștiința publicului, la rolul de sparring-partners ai protagonistului, punerea în scenă să fie, inevitabil, comparată cu filmul briliant al lui Florian Zeller (cu Anthony Hopkins și Olivia Colman, rulează pe HBO Max), precum și cu faptul că spectatorii cu cazuri de demență în familie vor avea propria cheie de lectură a piesei. Cred că regizorul a făcut față acestor provocări concepând un spectacol matur, rotund, de referință pentru actuala stagiune a celui mai bun teatru din țară și pentru cele viitoare. Un spectacol la finele căruia a apărut în pantaloni scurți pe scenă. Parte din ropotele furtunoase de aplauze i se cuvin.

“Voi juca în continuare în spectacolele “Regele moare” şi “Tatăl” cât voi mai fi în stare să joc sau până când direcţiunile teatrelor Naţional şi Bulandra vor crede de cuviinţă”, a precizat Victor Rebengiuc înainte de avanpremiera de aseară. Via, hipnotica sa prezență pe scenă e mărturia artistică a faptului că Regele nu moare și că Victor Rebengiuc e Old Vic, Tatăl teatrului nostru.”, a scris Horia Ghibuțiu în recenzia sa despre această piesă, în 2022. Victor Rebengiuc a început să joace această piesă la 89 de ani. Astăzi, maestrul are 91 de ani. În 2017, a primit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler conferit de Președintele României.

Foto: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Mai multe