Margareta a României și Principele Radu aniversează 28 de ani de mariaj. Imagini de la nunta lor regală

21 septembrie 2024   Royals

Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu sărbătoresc astăzi 28 de ani de căsătorie.

Aniversarea a fost marcată de Casa Regală a României cu o serie de imagini de arhivă din ziua cea mare, postate pe contul de Facebook al Palatului, cu Margareta în rochie de mireasă.

Cununia religioasă a cuplului româna avut loc pe 21 septembrie 1996, la Lausanne, la biserica ortodoxă Sfântul Gherasim, fiind oficiată de Mitropolitul Damaskinos al Elveției, de protopopul român ortodox al Elveției, părintele Adrian Diaconu, și de parohul bisericii, părintele Alexandru Iosiffidis.

Căsătoria religioasă a avut loc departe de țară deoarece, în acea perioadă, Regelui Mihai și familiei sale nu le era permisă intrarea în România.

Margareta a României avea 47 de ani în ziua nunții cu Principele Radu, cu 11 ani mai tânăr decât soția sa, ceea ce înseamnă că, în ziua căsătoriei, acesta avea 36 de ani.

La nunta regală au fost prezenți părinții miresei, regretatul Rege Mihai și Regina Ana, precum și reprezentanți ai monarhiilor din întreaga lume, precum Regele Constantin al II-lea al Greciei, Marele Duce de Luxembourg, Împărăteasa Farah a Iranului sau Regina-mamă Sofia a Spaniei, mulți dintre aceștia înrudiți cu ultimul rege al României.

La acea vreme, Margareta avea titlul de Principesă Moștenitoare, iar evenimentul avea să fie prima nuntă din cadrul Casei Regale române care se desfășoară după Revoluția din 1989, așa că semnificația ei este una deosebită.

Cei doi s-au cunoscut în 1994, atunci când fiica cea mare a regelui a vizitat un orfelinat din România. Pe atunci, actorul Radu Duda coordona un program de terapie prin artă, proiect desfășurat de actorul Ion Caramitru prin intermediul fundației patronate de Margareta. După câteva zile, ei s-au reîntâlnit pe scena Galei UNITER.

După nuntă, cuplul regal român și-a petrecut luna de miere în Iordania, la Amman, dar și la Aqaba, pe malul Mării Roșii și al Mării Moarte, la invitația Familiei Regale Iordaniene.

Foto: Facebook/Familia Regală a României/Alain Morvan

Mai multe