Mary a fost o prezență încântătoare la deschiderea Parlamentului, prima de când e regină

2 octombrie 2024   Royals

Pentru prima dată de la urcarea lor pe tron la 14 ianuarie, Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au participat la deschiderea Parlamentului, de la care, tot în premieră, Regina Margrethe a absentat motivat.

Cu vântul suflând cu putere și temperatura abia depășind 15 grade, toamna a pus stăpânire cu adevărat pe Copenhaga. Imediat ce a coborât din mașină, Regina Mary a trebuit să-și țină bine pălăria pentru a nu-i zbura. La rândul ei, Prințesa Benedikte a Danemarcei, care deja duce dorul climei calde din Atena, după ce a participat la nunta nepoatei sale, Prințesa Theodora a Greciei, își potrivește și ea mai bine pălăria pe cap. La sosirea lor la Castelul Christiansborg, cele două fețe regale au fost întâmpinate de președintele Parlamentului, Søren Gade, care le-a oferit un buchet de flori. Conform tradiției, deschiderea Parlamentului denumită Folketing are loc în prima zi de marți a lunii octombrie.

Este prima dată când Regele Frederik și Regina Mary participă la acest eveniment de la urcarea lor pe tron, la 14 ianuarie. Parlamentul se reunește în Christiansborg, același loc în care regele a fost proclamat de prim-ministrul Mette Frederiksen, succedându-i mamei sale, Regina Margrethe. Aceasta, însă, a fost și marea absentă de la deschiderea Parlamentului, fiind în convalescență după căzătura suferită în urmă cu două săptămâni.

Cu Prințul moștenitor Christian, singurul copil adult al suveranilor, aflat în Africa de Est, lucrând la ferme și cu prințesele Isabella și Josephine și micul prinț Vincent încă minori, cuplul regal a sosit neînsoțit de aceștia, întrucât vârsta minimă obligatorie pentru a fi prezenți la ședință este de 18 ani.

Chiar înainte ca ceasul să bată douăsprezece, Regele Frederik, soția și mătușa sa au luat loc în loja care le era rezervată. Președintele Parlamentului „le-a urat bun venit suveranilor și prințesei, rugându-i să o salute pe regina Margrethe”.

Cu taiorul său bleu din boucle, purtat peste o rochie din dantelă ecru, ce s-a întrezărit în mers, prin despicătura hainei, Regina Mary a afișat un look lady like, accesorizat cu pantofi din piele întoarsă, mănuși și geantă plic, toate nude. Iar domnii n-au putut să nu-i remarce frumoasele-i picioare, foarte zvelte de altfel, care nu aveau niciun dres.

Ce-i drept, la cât de bine arăta și cât de zâmbitoare era, Mary a fost o prezență încântătoare la deschiderea Parlamentului. Una la care, în premieră, a participat ca regină, chiar la ediția de la care fosta suverană, Margrethe, a lipsit motivat.

FOTO: Casa Regală, Profimedia

Mai multe