De ce a primit Meghan Markle despăgubiri de doar o liră sterlină în procesul împotriva unui tabloid britanic?

7 ianuarie 2022   Meghan & Harry

Publicaţia The Mail on Sunday îi va plăti lui Meghan Markle o despăgubire cel puţin interesantă pentru faptul că i-a încălcat intimitatea, publicând porţiuni dintr-o scrisoare privată pe care aceasta i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle, în 2018.

Este vorba despre suma de o liră sterlină, stabilită în urma câştigării faimosului proces intentat de Meghan tabloidului britanic. Suma nominală este stabilită în documentele judecătoreşti publice care confirmă, de asemenea, în mod oficial că ziarul – şi site-ul său partener MailOnline – a acceptat înfrângerea şi nu va face apel la Curtea Supremă.

Trustul de presă Associated Newspapers va plăti, de asemenea, o sumă nespecificată pentru cazul separat de încălcare a drepturilor de autor ale lui Meghan prin publicarea unor părţi mari din această scrisoare.

Mark Stephens, un avocat specializat pe mass-media citat de The Guardian, spune că această sumă sugerează o slăbiciune în acest aspect al cazului lui Meghan: „În mod normal, pentru acest tip de invazie a vieţii private, te-ai aştepta la despăgubiri între 75.000 şi 125.000 de lire sterline.”

Editorul ziarului a fost, de asemenea, de acord să plătească o sumă confidenţială în despăgubiri pentru încălcarea drepturilor de autor. The Mail on Sunday va fi nevoit, de asemenea, să acopere o parte substanţială din costurile legale ale lui Meghan, care ar putea depăşi un milion de lire sterline.

După câştigarea procesului, Meghan a declarat că este o victorie nu doar a ei, ci şi a tuturor celor care s-au temut să lupte pentru ceea ce este drept. "Încă din prima zi, am tratat acest proces ca pe o luptă importantă a binelui contra răului. Partea acuzată l-a tratat, în schimb, ca pe un joc fără nicio regulă", a mai spus soţia Prinţului Harry.

Mai multe