Meghan Markle, asemănată cu Brigitte, soţia lui Macron: “Singura diferenţă e că soţia lui Harry arată mai bine”

12 aprilie 2022   Royals

Meghan Markle este asemănată cu soţia lui Emmanuel Macron, Brigitte, deoarece cele două femei au tendinţa de a fi sentimentale în public.

Pe tot parcursul campaniei electorale din Franţa, soţia lui Macron a fost amplu mediatizată.  Brigitte, care săptămâna viitoare împlineşte 69 de ani, este cu peste 24 de ani mai în vârstă decât soţul ei. 

Se spune că relaţia lor a început când Macron avea 16 ani, iar Brigitte, care îI era profesoară, avea 40 de ani. În ciuda unui început neconvenţional, cei doi au menţinut o relaţie strânsă. 

În 2021, biograful politic Gaël Tchakaloff a aruncat o privire rară asupra căsătoriei lor. În cartea sa, „Tant Qu'on est Tous les Deux”, ea a scris: „Cartea mea nu este o carte politică, ci una despre dragoste”.  Când i-am văzut pe Emmanuel şi Brigitte Macron împreună – şi erau adesea împreună – ei se atingeau şi se sărutau mereu pe obraz.”

Această trăsătură „sensibilă” este ceea ce consideră expertul David Starkey că o face pe Brigitte asemănătoare cu Meghan Markle.  În biografia din 2018 „Harry: Conversations with the Prince”, Angela Levin îl citează pe Starkey, care a spus: „Meghan este un fel de Madame Macron, doar că arată mai bine. Cred că Meghan va fi cea care va stabili regulile regale”.

 Levin şi-a amintit de prima călătorie oficială a lui Meghan şi a soţului ei, Prinţul Harry, la Nottingham.

 „A fost un eveniment oficial regal cum nu mai fusese altul”. Comportamentul lor făţiş de îndrăgostiţi nu a mai fost văzut până acum la logodnicii regali. A fost ca şi cum vizionam o scenă dintr -o poveste de dragoste de la Hollywood, nu o plimbare în interiorul oraşului”

„Şi-au pus braţele unul în jurul celuilalt. Meghan s-a lipit de braţul lui Harry şi l-a mângâiat pe spate”. Angela sugerează că prin acest contact fizic Meghan poate fi văzută ca o „mamă”.

„A avut nevoie de acest contact fizic pentru a-şi calma nervii sau a fost doar maternă, aşa cum fusese în timpul interviului BBC din ziua în care logodna lor a fost anunţată oficial?”

Mai târziu, în carte, Levin susţine că tânărul Harry avea nevoie de „ înţelegere” în copilărie, iar astăzi are uneori un aer de vulnerabilitate şi tristeţe”. Ea are convingerea că de aceea Meghan Markle simte uneori nevoia să se poarte ca o mamă cu el.

În mod similar, şi Prima Doamnă este descrisă ca fiind o prezenţă maternă în viaţa lui Macron.  O persoană din apropierea lui Macron a declarat pentru The Guardian în 2017 că Brigitte „este foarte protectoare cu el”.  Brigitte şi-a părăsit slujba în 2015 pentru a sprijini cariera soţului ei. 

În timpul primei sale campanii pentru alegerile prezidenţiale, Macron a dat impresia că prezenţa ei lângă el nu este negociabilă.  El le-a spus reporterilor la acea vreme: „Părerea ei contează pentru mine. Nu se poate lucra când nu eşti fericit”.

Această dinamică de echipă are ecou şi la Harry şi Meghan.  Cei doi şi-au părăsit rolurile de seniori regali în 2020, iar asta i-a făcut şi mai puternici.

Mai multe