Meghan Markle și Prințul Harry au evacuat Frogmore Cottage, fosta lor casă din Marea Britanie

29 iunie 2023   Royals

Prințul Harry a stat la Frogmore Cottage în urmă cu doar câteva săptămâni, când a fost la Londra pentru a depune mărturie împotriva Mirror Group Newspapers.

Meghan Markle și Prințul Harry au evacuat oficial Frogmore Cottage. „Putem confirma că Ducele și Ducesa de Sussex au părăsit Frogmore Cottage. Ducele și ducesa au rambursat cheltuielile suportate prin intermediul Grantului Suveran în legătură cu renovarea Frogmore Cottage, lăsând astfel Coroanei un bun mult îmbunătățit", a declarat Custodele Poștei Private Sir Michael Stevens în cadrul unor informări recente.

Potrivit The Sun, ultimele lucruri ale cuplului au fost expediate în casa lor din California, unde s-au mutat în 2020, după ce s-au retras după ce au renunțat la rolurile lor în cadrul familiei regale. Veștile acestea vin la aproape cinci luni după ce un purtător de cuvânt al Fundației Archewell a Prințului Harry și a lui Meghan Markle a declarat pentru PEOPLE că celor doi li s-a cerut să părăsească reședința. „Putem confirma că Ducelui și Ducesei de Sussex li s-a cerut să părăsească reședința lor de la Frogmore Cottage", a declarat purtătorul de cuvânt în martie. 

Frogmore Cottage a fost prima casă de familie a Prințului Harry și a lui Meghan Markle, după ce o perioadă au locuit la Nottingham Cottage. Înainte de a se muta, au avut loc renovări majore despre care se spune că au costat aproximativ 3 milioane de dolari.

După ce s-au retras din rolul lor în cadrul familiei regale, Prințul Harry și Meghan Markle au rambursat toți banii pentru renovarea Frogmore, care a fost inițial finanțată de contribuabili. Renovarea fusese inițial susținută de Sovereign Grant, fondul britanic pus deoparte pentru membrii familiei regale și alimentat de contribuabili. În timp ce Prințul Harry, Meghan Markle și Archie s-au stabilit în Montecito în vara anului 2020, unde Prințesa Lilibet avea să vină pe lume în iunie 2021, familia Sussex a continuat să folosească Frogmore atunci când revenea în Marea Britanie pentru unele vizite oficiale. 

În lipsa lor, verișoara Prințului Harry, Prințesa Eugenie, și soțul ei, Jack Brooksbank, s-au mutat în Frogmore Cottage înainte de nașterea fiului lor August, în februarie 2021. O sursă a declarat atunci: „Frogmore Cottage continuă să fie reședința ducelui și ducesei de Sussex în Marea Britanie și sunt încântați să își poată deschide casa prințesei Eugenie și lui Jack în timp ce își întemeiază propria familie”.

Totodată, când Prințul Harry a mers la Londra în urmă cu câteva săptămâni, pentru a depune mărturie împotriva Mirror Group Newspapers, el a locuit tot la Frogmore Cottage.  

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe