Meghan Markle, singura regalitate care nu a purtat o broşă la centenarul RAF

10 iulie 2018   Royals

Noua intrată în familia regală britanică a fost nevoită să înveţe, în scurt timp, protocolul regal şi cutumele coroanei, pentru a lua parte la toate evenimentele oficiale ori îndatoririle regale. Astăzi, la doar o zi de la botezul Prinţului Louis, Meghan Markle, noua Ducesă de Sussex, a luat parte la ceremonia religioasă, organizată la Westminster Abbey, în cinstea împlinirii a o sută de ani de la înfiinţarea a Royal Air Force.

Meghan, singura fără o broşă la RAF

Alături de ea s-au aflat, desigur, şi ceilalţi membri ai Casei Regale Britanice, în frunte cu Regina Elisabeta a II-a. Astfel, cei patru copii ai reginei Elisabeta, respectiv Prinţul Charles, Prinţesa Regală Anne, Prinţul Edward şi Prinţul Edward, dar şi partenerii lor de viaţă s-au prezentat, la primele ore ale dimineţii, la Westminster Abbey.

Prezenţa lui Meghan Markle a fost uşor de reperat, dat fiind faptul că e prima oară când aceasta participă la un eveniment organizat la Westminster Abbey, alături de întreaga familie regală britanică. Ducesa n-a dezamăgit cu alegerea ei vestimentară, însă din outfitul ei a lipsit cu desăvârşire un accesoriu: broşa pe care toate celelalte femei din familia regală o deţin.

Meghan nu are încă nicio distincţie

Simpatizanţii regali au sesizat imediat broşa Dacre, cu diamante, pe care Kate a accesorizat-o outfitului ei Alexander McQueen şi despre care se ştie că este cea mai mare distincţie care poate fi acordată unei femei cadet. Totuşi, mulţi sunt curioşi cum Kate, care nu e cadet, a primit-o şi de ce Meghan nu are una, din moment ce amândouă deţin titlul de ”ducesă”.

Kate şi broşa ei

Ei bine, explicaţia a venit tocmai de la purtătorul de cuvânt de la Palatul Buckingham, care a precizat că Ducesa de Cambridge a primit această distincţie în urma numirii ei drept Honorary Air Commandant al organizaţiei. Kate a purtat cel mai recent, în public, această distincţie, în 2016, la cea de-a 75-a aniversare a organizaţiei.

Regina Elisabeta

La ceremonia RAF, de astăzi, Regina Elisabeta a purtat ”Jardine Star Brooch”, care prezintă un diamant înconjurat de alte opt diamante mai mici, în timp ce Ducesa de Cornwall a fost văzută etalând o broşă RAF, în calitate de Honorary Air Commodore of RAF Halton. Prinţesa Anne, la rându-i Honorary Air Commodore of Royal Air Force Brize Norto, a ales să afişeze tot o broşă RAF, aurie.  Cât despre Meghan, ea va trebui să mai aştepte pentru a i se acorda o astfel de distincţie. Are, însă, toate şansele să primească o distincţie, din moment ce soţul ei a servit în armată timp de zece ani.

Ducesa de Cornwall

Mai multe