Meghan Markle vorbește despre gândurile sale suicidale: ”Merită, dacă a ajutat și o singură persoană”

5 august 2024   Royals

Prințul Harry și Meghan Markle au acordat un prim interviu după cel care a făcut înconjurul lumii în 2021.

Ducii de Sussex au vorbit la CBS News Sunday Morning cu Jane Pauley și s-au străduit să fie iarăși, cât se poate de sinceri.

Este primul interviu major după cel acordat lui Oprah în 2021, material video care la vremea respectivă a zguduit din temelii monarhia britanică, pe care o părăsiseră cu un an înainte.

În SUA, Ducii de Sussex par că și-au găsit, în sfârșit, liniștea, își cresc în tihnă și cu discreție maximă cei doi copii, iar speranțele lor sunt lăudabile. Atât Prințul Harry, cât și Meghan Markle doresc să-și aducă o contribuție reală și palpabilă la pericolele sociale actuale, mai exact, la pericolul din online, pe care și-au propus să îl diminueze. Este o perspectivă foarte ambițioasă, specifică lor, doi oameni cărora le place să spargă bariere, să depășească limite, chiar și cu costuri mari în ceea ce privește popularitatea lor.

Prinţul Harry a precizat că "unul dintre cele mai înfricoşătoare lucruri" este acela de a şti că orice părinte ar putea pierde un copil din cauza sinuciderii ca urmare a expunerii la conţinut dăunător.

Cei doi au lansat recent un nou program intitulat The Parents Network, care îşi propune să sprijine părinţii şi tutorii care au fost afectaţi de această problemă.

Fără frică, Meghan Markle a abordat un alt subiect greu, mai exact, acela al suicidului.

În timpul interviului, Jane Pauley a întrebat-o pe Meghan Markle despre decizia ei de a vorbi despre gândurile suicidale la interviul cu Oprah. În martie 2021, Ducesa de Sussex menționa că „pur și simplu nu a vrut să mai fie în viață”.

Meghan Markle, care a vorbit anterior despre „bullying-ul și abuzul pe care le-a experimentat pe rețelele de socializare și online”, i-a spus lui Pauley că hărțuirea, inclusiv online, poate declanșa aceste reacții.

„Când ai trecut prin orice nivel de durere sau traumă, cred că o parte din călătoria noastră de vindecare – cu siguranță o parte a mea – este să fii cu adevărat deschis în privința asta”, a spus Meghan. „Am adus la suprafață experiența mea, dar cred că nu mi-aș dori niciodată ca altcineva să se simtă așa și nu mi-aș dori niciodată ca altcineva să fie bântuit de asemenea gânduri sau să nu fie crezut.”

Ducesa de Sussex a adăugat: „Dacă împărtășirea problemelor mele a ajutat chiar și o singură persoană, a făcut o diferență, atunci merită.”

Foto: Profimedia

Mai multe