Mesajul „obraznic” al Regelui Charles pentru echipa Angliei, calificată în finala EURO 2024. „Mult noroc”

11 iulie 2024   Royals

Regele Charles al III-lea a felicitat echipa de fotbal a Angliei pentru victoria cu 2-1 în fața Olandei în semifinalele EURO 2024. Monarhul speră ca echipa să câștige finala cu Spania, meci care se joacă duminică.

Într-un mesaj personal adresat echipei Angliei după victoria senzațională cu 2-1 împotriva Olandei din semifinalele EURO 2024, Regele Charles le-a transmis jucătorilor "cele mai bune urări" și "cele mai calde felicitări" din partea familiei regale. Dar regele a glumit, de asemenea, despre recentele drame îndurate de fanii Angliei, inclusiv un egal în ultimul moment în turul al doilea împotriva Slovaciei și un triumf la penalty împotriva Elveției în sferturile de finală, cerându-le să aibă grijă de tensiunea arterială a națiunii în confruntarea finală cu Spania, meci care se va disputa duminică.

El a spus: "Soția mea și cu mine ne alăturăm întregii noastre familii pentru a vă ura cele mai calde felicitări pentru că ați ajuns în finala Campionatului European U.E.F.A. - și pentru a vă trimite cele mai bune urări pentru meciul de duminică.

Aş dori să vă încurajez să câştigaţi înainte de a fi nevoie de goluri miraculoase în ultimul minut sau de un penalty. Sunt sigur că ritmul cardiac şi tensiunea arterială ale naţiunii ar fi mult mai uşurate. Mult noroc Angliei”.

Mesajul Regelui Charles vine după o adevărată dramă suferită de Anglia în semifinala cu Olanda, când atacantul Aston Villa Ollie Watkins a marcat golul decisiv în minutul 90.

Anglia a fost condusă de Olanda încă din minutul șapte după un gol al lui Xavi Simons, dar un penalty controversat al lui Harry Kane, acordat de VAR, a adus scorul la egalitate 10 minute mai târziu.

Prințul de Wales, care este un fan înfocat al fotbalului, a felicitat, de asemenea, Anglia și l-a lăudat pe Watkins într-un mesaj pe social media. El a spus: "Ce frumusețe, Ollie! Felicitări Angliei! Finaliștii #EURO2024". Prim-ministrul Sir Keir Starmer, care a putut urmări o parte din meci în timp ce participa la un summit NATO la Washington DC, a confirmat că va participa la finala de duminică de la Berlin.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe