Motivul important pentru care Prințul George va trebui să călătorească separat de William și Kate

17 decembrie 2023   Royals

Până acum, Prințul William și Kate Middleton au ignorat o regulă importantă care îl vizează pe Prințul George, fiul lor cel mare și moștenitorul tronului britanic.

Defuncta Regină Elisabeta a stabilit o regulă conform căreia primul în linia de succesiune la tron trebuie să călătorească separat de ceilalți membri ai familiei. Iar acum că Prințul George este aproape de a împlini o vârstă importantă, s-ar putea ca angajații familiei regale să se ocupe de aranjamente de călătorie separate. Așa s-a întâmplat și când Prințul William a împlinit 12 ani!

Familia a încercat întotdeauna să rămână împreună atunci când a mers în călătorii, fie că a fost vorba de o după-amiază la Wimbledon, fie de escapade în locații mai îndepărtate, cum ar fi Berlin și Iordania.

Dar acum că se apropie această dată importantă pentru Prințul George, este posibil ca familia să fie nevoită să respecte linia regală și să facă aranjamente diferite pentru George, care va deveni rege într-o bună zi. 

Potrivit Cosmopolitan, deși, de-a lungul anilor, i-am văzut pe Prințul William, Kate Middleton, George, prințesa Charlotte, în vârstă de opt ani, și prințul Louis, în vârstă de cinci ani, călătorind împreună, inclusiv recent, prințul William fiind dus cu mașina la Westminster Abbey pentru o slujbă de colinde, însoțit de Kate și copiii lor, este puțin probabil ca familia regală să permită ca acest lucru să continue.

Și aceasta se datorează unei tradiții stabilite de regretata regină, conform căreia moștenitorii tronului (William este primul în linie, în timp ce George este al doilea) nu călătoresc împreună din motive de siguranță. După cum a dezvăluit fostul pilot al Majestății Sale, Graham Laurie, în timpul emisiunii A Right Royal Podcast de la Hello, acesta a explicat că Prințului William i s-a permis să zboare cu Regele Charles, Prințesa Diana și Prințul Harry până la împlinirea vârstei de 12 ani, în 1994. El a spus: "Nu am avut nici o problemă: "Am zburat toți patru, prințul, prințesa, prințul William și prințul Harry, până când prințul William a împlinit 12 ani. După aceea, el a trebuit să aibă o aeronavă separată și am putut zbura toți patru împreună doar când erau tineri, cu permisiunea scrisă a Majestății Sale. Așadar, ceea ce am făcut în cele din urmă, când William a împlinit 12 ani, el zbura în mod normal cu un 125 de la Northolt, iar noi zburam cu 146 sau cu Andover cu ceilalți trei la bord".

Cu toate acestea, în cazul în care s-ar întâmpla o tragedie, ducele de Sussex ar deveni moștenitor aparent, iar ducesa de Sussex ar putea lua titlul de prințesă de Wales, în timp ce prințul Andrew ar urca și el pe linia de succesiune, notează Mirror

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe