Motivul pentru care Kate Middleton nu a purtat o robă la încoronarea Regelui Charles în Scoția

5 iulie 2023   Royals

Regele Charles și Regina Camilla au fost încoronați în Scoția ieri, iar Kate Middleton a purtat o rochie albastră la slujba de mulțumire de la Edinburgh, nu o robă de ceremonie.

Kate Middleton, care e Duces[ă de Rothesay în Scoția, a avut o apariție spectaculoasă ieri, într-o rochie creată de Catherine Walker, accesorizată cu o pălărie de Philip Treacy și un colier de perle cu patru rânduri din colecția reginei Elisabeta la a doua încoronare a Regelui Charles. Și, deși a întors capetele cu ținuta ei regală, unii observatori regali s-au întrebat de ce nu a fost îmbrăcată în haine de ceremonie, precum soțul ei, Prințul William, și Regele Charles și rRegina Camilla. 

Motivul este pentru că Regele Charles, Regina Camilla și Prințul William fac parte din Order of the Thistle, cel mai mare ordin cavaleresc din Scoția. Charles este suveran al Ordinului, iar numirile făcute în cadrul Ordinului sunt în întregime un dar personal al acestuia, în semn de recunoaștere a bărbaților și femeilor scoțiene care au deținut funcții publice sau au contribuit în mod semnificativ la viața națională. Ordinul, care în Anglia este al doilea ca rang după Ordinul Jartierei, cuprinde 16 cavaleri și doamne, dar îi include și pe Camilla, William și Prințesa Anne. 

Prin urmare, Regele Charles, Camilla și William au purtat robele Ordinului Thistle pentru slujba de mulțumire de miercuri de la Catedrala St Giles din Edinburgh, iar William a purtat, de asemenea, uniforma RAF No1 și patru medalii RAF Wings. Cu toate acestea, Kate Middleton nu a fost numită doamnă a Ordinului Thistle, prin urmare nu a fost văzută în roba de ceremonie.

Regina Camilla a arătat însă minunat în ținuta ei simbolică, purtând haina și pălăria Thistle, inclusiv steaua și gulerul, scrie Hello Magazine. Se pare că steaua și gulerul au aparținut regretatei regine Elisabeta. 

Evenimentul din Scoția face parte din Săptămâna Regală a Scoției în cadrul căruia regelui Charles i-au fost înmânate distincțiile Scoției, bijuteriile coroanei țării. Coroana, sceptrul și sabia de stat au fost folosite ca însemne de încoronare pentru Maria, Regina Scoției, Iacob al VI-lea, Charles I și Charles al II-lea. 

Foto: Getty Images

Mai multe