Musafirii pe care Regele Charles îi va avea vara aceasta la Balmoral. Cine i se alătură monarhului

9 iulie 2024   Royals

Respectând tradiția, Regele Charles și Regina Camilla își vor petrecere vara la Balmoral, în Scoția.

Regele Charles și Regina Camilla își petrec vacanța de vară la Balmoral în luna august, iar Majestățile Lor sunt pregătite să primească noi oaspeți la reședința lor scoțiană. La fel ca Regina Elisabeta a II-a, Regele Charles a urmat obiceiul regretatei sale mame de a-l invita pe prim-ministru să i se alăture la reședința sa din Aberdeenshire.

În urma alegerilor generale din Regatul Unit, liderul laburist Keir Starmer a devenit noul prim-ministru, Regele Charles numindu-l oficial în timpul unei audiențe la Palatul Buckingham vinerea trecută.

Conform tradiției, Keir Starmer și soția sa, Victoria, vor fi probabil invitați la Balmoral de către rege în timpul vacanței de vară a Parlamentului.

Fostul prim-ministru Rishi Sunak și soția sa, Akshata Murty, au fost fotografiați alături de Rege și Regină la biserica Crathie Kirk pentru prima și singura lor ședere la Balmoral vara trecută.

De obicei, Regele și Regina sunt însoțiți și de membrii familiilor lor, inclusiv de Prințul și Prințesa de Wales și cei trei copii ai lor.

Și alți prim-miniștrii au fost la Balmoral

Fostul premier și lider conservator Boris Johnson și soția sa, Carrie Johnson, l-au dus pe cel mai mare copil al lor, Wilfred, să o viziteze pe regretata regină la Balmoral în 2021. Boris Johnson a spus că Regina Elisabeta a II-a a fost "strălucitoare și concentrată" în ultima lor întâlnire înainte de a-și prezenta demisia Majestății Sale la Balmoral în 2022.

David Cameron a declarat la un moment dat că la Balmoral nu există prea multă "relaxare", membrii familiei regale dedicându-și timpul activităților în aer liber. La reședințele regale, ajutoarele despachetează meticulos bagajele pentru oaspeți.

Cherie Blair, soția lui fostului prim-ministru Tony Blair, a declarat în autobiografia sa că fiul ei Leo a fost conceput la Balmoral după ce și-a lăsat anticoncepționalele acasă, de rușine, înainte de sejurul ei acolo cu soțul și pe atunci prim-ministrul Sir Tony Blair.

„În 1998 am fost extrem de uimită să descopăr că bagajul a fost despachetat", a scris ea. „Nu numai hainele mele, ci și întregul conținut al trusei mele de toaletă”. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe