Mutare importantă a Prințului Ioachim și a Prințesei Marie. Palatul regal danez a confirmat știrea

17 martie 2023   Royals

Curtea regală daneză a anunțat marea mutare a mezinului Reginei Margareta a Danemarcei.

Prințul Ioachim se mută în SUA, cu întreaga familie, după ce au locuit la Paris, în ultimii 4 ani.

Existau zvonurile de ceva vreme, însă este prima dată când avem o confirmare oficială, ce pare mai degrabă o rupere definitivă de Regina cea îndărătnică, care oricum a cedat Tronul danez pentru o perioadă, după o intervenție chirurgicală care a venit la pachet cu recomandarea de odihnă și relaxare. Regența este preluată de mai bine de o lună de fiul cel mare, prințul moștenitor Frederik.

Întocmai ca Ducii de Sussex ai Marii Britanii, Ioachim, 53 de ani, și Marie, 47 de ani, par că vor să se rupă total de inflexibila monarhie care i-a lăsat din ianuarie pe copiii lor fără titluri princiare.

Aparent, este o ocazie profesională care s-a ivit pentru Prințul Ioachim, una foarte profitabilă, care i-a făcut să decidă fără drept de apel mutarea în îndepărtata Americă.

Iată ce se arată într-un comunicat oficial prezentat de Casa regală daneză: ”Prințul Ioachim a primit o slujbă la Ministerul Apărării. El va fi atașat pe industria apărării, din partea Ambasadei daneze în SUA, la Washington DC. Prințul va facilita cooperarea industriei apărării între SUA și Canada.

Din 2020, Prințul Ioachim a lucrat ca atașat pe Apărare la Ambasada daneză din Paris, după ce și-a satisfăcut stagiul militar necesar francez.

Ioachim și Marie se mută în SUA cu cei doi copii biologici ai lor, Contele Henri, 13 ani, și Contesa Athena, 11 ani.

Fiii pe care îi are Prințul din căsnicia anterioară sunt deja mari și nu se vor muta în SUA.

De la 1 ianuarie, Nikolai (23), Felix (20), Henri (13) și Athena (10), adică nepoții Reginei din partea mezinului său, Prințul Ioachim, nu mai au titluri de prinți și prințese. Ei au statut de conți și se va vorbi despre ei ca despre „Excelențele Lor“.

Foto: Getty și Profimedia

Mai multe