Nicolae al României, mesaj de suflet pentru sora lui: "Mă bucur enorm pentru Elisabeta și soțul ei!"

16 octombrie 2024   Royals

Nepotul Regelui Mihai, Nicolae al României, a devenit unchi, iar acest fericit eveniment de familie a fost marcat și de un mesaj public de felicitări pentru sora lui mai mică, Elisabeta Karina.

Astăzi, Familia Regală a României a comunicat că s-a născut un nou bebeluș în cadrul familiei Principesei Elena, mama lui Nicolae al României. 

Alteța Sa Regală Principesa Elena a României dorește să împărtășească marea bucurie de a fi devenit bunică pentru a patra oară. Fiica sa, Elisabeta Karina de Roumanie Metcalfe, este mama unui băiat, Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe, născut la Spitalul Universitar din Durham (Regatul Unit) în ziua de 23 mai 2024. Elisabeta și soțul ei, Kurt, au decis să anunțe venirea pe lume a primului lor copil în preajma botezului lui Augustus Mihai, care va avea loc duminica viitoare, într-un cadru privat, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Casei Regale Române. 

Evident că fratele Elisabetei, Nicolae al României, a postat un mesaj public de felicitări pentru sora sa: Mă bucur enorm de mult pentru sora mea, Elisabeta Karina, și soțul ei, Kurt, pentru nașterea copilului lor, Augustus Mihai, în acest an, pe data de 23 mai. Felicitări! Să vă trăiască!

Elisabeta Karina, a doua în ordinea de succesiune la șefia Casei Regale române, după mama ei, Principesa Elena, s-a născut pe 4 ianuarie 1989 și este fiica Principesei Elena a României și a reputatului profesor britanic de geografie Robin Medforth-Mills, care a lucrat un timp în cadrul Organizației Națiunilor Unite și a decedat în anul 2002.

Deși este a doua în ordinea de succesiune la Coroana României, Elisabeta-Karina nu are oficial titlul de Principesă. Sora mai mică a lui Nicolae locuiește în prezent în Marea Britanie și este o prezență discretă în spațiul public românesc.

Chiar dacă aceasta a fost inclusă în succesiunea la Coroană și Nicolae scos din ea, cei doi frați au o relație foarte apropiată, Elisabeta-Karina fiind singura membră a familie regale române prezentă la botezul lui Mihai, mezinul lui Nicolae al României (acesta mai are două fiice, cea mare fiind dintr-o relație pasageră).

Foto: Facebook, Instagram

Mai multe