Nicolae al României, prezent alături de Familia Regală la parastasul Regelui Mihai FOTO&VIDEO

25 noiembrie 2019   Royals

Weekendul trecut, Familia Regală s-a reunit la Curtea de Argeş pentru a-l comemora pe ultimul rege al României.

Sâmbătă a avut loc parastasul pentru doi ani de la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României. Ceremonia religioasă s-a desfăşurat la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş şi a fost oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului în prezenţa Familiei Regale reunite.

Deşi de la slujbă au lipsit trei dintre moştenitoare, Principesa ElenaPrincipesa Irina şi Principesa Maria, au fost totuşi prezenţi nepotul Regelui Mihai, Nicolae al României, şi soţia acestuia, Alina de Roumanie.

Dacă Majestatea Sa Margareta şi sora sa mai mică, Principesa Sofia, au purtat haine de doliu, Principele Radu a purtat uniforma militară.

Pentru această pomenire, Casa Regală a pregătit, aşa cum cere tradiţia, un colac împletit, vin roşu şi trei colive - dintre care una cu chipul Regelui Mihai.

Fiicele fostului suveran au adus la mormânt şi o coroană de flori albe - preferatele regelui - şi au aprins lumânări.

Şi Nicolae împreună cu soţia sa şi-au prezentat omagiile - chiar dacă au fost omişi în continuare din fotografiile oficiale ale Casei Regale şi nu au participat nici la praznicul ce a urmat slujbei religioase.

Foto: Daniel Angelescu

Mai multe