Nicu Alifantis, decorat de Casa Regală! Majestatea Sa Margareta a oferit noi învestituri

22 octombrie 2024   Royals

Maiestuoasa Sală a Tronului din interiorul Palatului Regal a primit din nou oaspeți regali, unde unul dintre marii artiști ai României a primit onoranta decorație din partea Casei Regale române.

A venit, a venit toamna și nu doar că ne-a acoperit inimile cu frumusețea ei, ci și cu sublimul moment în care Nicu Alifantis, acest cel mai talentat cântăreț al toamnei, dar și al ploilor din luna lui Marte ale lui Nichita Stănescu a fost onorat de Casa Regală română. Artistul s-a aflat ieri printre cei puțini aleși să poarte distincția oferită de Custodele Coroanei pentru merite deosebite în artă și pentru un parcurs admirabil și în viața socială. 

Astfel, în atmosfera maiestuoasă din Sala Tronului, locul predilect de desfășurare a unor mari evenimente din interiorul Palatului Regal, Majestatea Sa Margareta i-a înmânat Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.

Momentul a avut loc în cadrul unei noi ceremonii găzduite de Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Sofia, când Majestatea Sa a conferit distincții regale unor personalități și instituții din România și din Republica Moldova.

Compozitorul şi interpretul Nicu Alifantis este unul dintre cei mai iubiți artiști de folk de la noi, iar piesele sale pe versurile lui Nichita Stănescu sunt repere în muzica românească. Născut pe 31 mai 1954, la Brăila din părinți greco-macedoneni, Nicu Alifantis a fost și  membru al celebrului Cenaclu Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu.

În anul în care a împlinit 70 de ani, Nicu Alifantis a notat ca panseu postat pe contul său de socializare: „M-am născut în anul cu cea mai grea iarnă, am trăit treizecișișase de ani în comunism, alți treizecișipatru în ceva încă nedefinit, am prins o revoluție ce s-a dovedit a fi o lovitură de stat, apoi două crize economice, un cutremur major, inundații, câteva epidemii, o pandemie.Asist neputincios la încălzirea globală, la transformările socio-politico-economice, tocmai încerc să ignor o altă criză, și un război. Vi se pare că m-am plictisit?”.

Suntem convinși că nu are cum să se plictisească, fie și numai pentru care este și fericitul bunic a doi nepoți, Alexandra și Thomas Mihail, ambii de 7 ani.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Majestății Sale; Vladimir Ivanov, Petru Ivu/Facebook

Mai multe