Noul portret oficial al Regelui Charles! Va apărea fotografia peste tot în Marea Britanie?

16 ianuarie 2024   Royals

Noul portret oficial Regelui Charles a fost făcut public!

Luni, biroul Regelui Charles a făcut public noul portret al monarhului, portret pe care instituțiile publice, precum forțele de poliție, școlile, tribunalele și serviciile de pompieri și de salvare din Regatul Unit, o pot solicita gratuit pentru a fi atârnată în interiorul clădirilor publice.

Portretul a fost realizat de fotograful Hugo Burnand la Castelul Windsor în 2023, potrivit declarației făcută de biroul suveranului Marii Britanii. Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, poartă în imagine uniforma de amiral al Flotei Marinei Regale, alături de medalii și decorații oficiale, scrie People

Hugo Burnand a realizat, de asemenea, fotografiile de la nunta Regelui Charles și a Reginei Camilla din 2005 și portretele de la încoronare. El a realizat și portretele oficiale ale Prințului William și ale lui Kate Middleton în ziua nunții lor, în 2011.

"Aderarea Majestății Sale Regele a marcat un nou capitol în istoria noastră națională", a declarat vicepremierul Oliver Dowden în declarația oficială făcută publică de cabinetul Regelui Charles. "Afișarea acestui nou portret va servi ca o reamintire pentru noi toți a exemplului dat de cel mai înalt funcționar public al nostru și sper că multe organizații eligibile vor dori să continue această mândră tradiție britanică și să onoreze domnia regelui nostru", a continuat Dawson.

Noul portret al Regelui Charles poate fi atârnat alături de orice portret al Reginei Elisabeta pe care clădirea publică l-ar putea avea din trecut, relatează BBC. Există mai multe portrete ale defunctei regine pentru clădirile publice, deoarece domnia sa s-a întins pe durata a șapte decenii.

Oficiile ale căror cereri vor fi acceptate vor primi gratuit o copie a fotografiei în format A3, înrămate în stejar.

Demisie importantă din echipa Regelui Charles

Cel mai important consilier al Regelui Charles va demisiona la sfârșitul acestui an, conform tradiției regale. Lordul Parker de Minsere a anunțat că se va retrage din funcția de Lord Chamberlain, în conformitate cu un precedent de lungă durată, conform căruia o nouă persoană este numită în această funcție după perioada inițială de tranziție a unei noi domnii.

Baronul Parker a deținut această funcție de la 1 aprilie 2021 și a rămas în funcție pentru a-l ajuta pe rege să facă tranziția de la Prinț de Wales la monarh. Acum că au trecut peste 16 luni de când Regele Charles are acest rol, a venit timpul ca lordul să plece. El va continua să îi sprijine pe rege și pe regină, însă dintr-o altă poziție. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe