Numele pe care Prințul William îl folosea la facultate pentru a avea o „viață normală”

28 ianuarie 2024   Royals

În timp ce studia la Universitatea din St. Andrews, Prințul William ar fi folosit un nume diferit în încercarea de a-l ajuta să ducă o viață "normală".

În ciuda faptului că este unul dintre cei mai faimoși oameni din lume, Prințul William ar fi vrut doar să ducă o viață "normală" în timp ce era student la Universitatea din St. Andrews. Deși s-a înscris cu numele William Wales, el a ales să poarte un nume mult mai incognito în timpul studiilor, iar acesta ar fi putut fi folosit chiar și de Kate Middleton, care era o colegă de facultate cu care s-a împrietenit inițial, înainte ca lucrurile să se transforme mai târziu în ceva romantic.

Este posibil ca pseudonimul tânărului regal să nu fi fost suficient pentru a-i ascunde adevărata identitate, întrucât, încă din adolescență, fusese supus unei frenetice atenții din partea publicului și a presei.

Numele pe care Prințul William a ales să îl poarte - potrivit Scottish Sun - era destul de comun și, în mod clar, nu era unul regal: Steve. Ziarul a relatat că a optat pentru acest pseudonim a fost modul său de a avea "o experiență relativ normală" ca student și că a sperat că, folosindu-l, "nu va atrage atenția asupra sa".

Prințul William și-a început studiile în 2001, inițial, atât el, cât și viitoarea sa soție, au urmat cursuri de Istoria artei când au început facultatea, dar în al doilea an, Prințul William a trecut la Geografie. 

În 2000, la împlinirea vârstei de 18 ani, The Guardian se referea la Prințul William ca fiind "probabil cel mai eligibil burlac din Europa, probabil cel mai faimos adolescent din Marea Britanie", așa că, în ciuda celor mai bune încercări de a rămâne incognito în timp ce locuia în St. Andrew's, profilul său public era deja atât de mare, încât este puțin probabil ca mulți oameni să fi crezut că era pur și simplu "Steve".

Aceasta nu este singura dată când William a fost acuzat că a folosit un pseudonim în încercarea de a evita atenția. Autorul regal Andrew Morton a susținut în cartea sa William and Catherine că, într-o perioadă dificilă a relației lor lungi, în timpul căreia s-au despărțit pentru scurt timp, Kate și William au folosit nume false în timpul unei escapade romantice în Seychelles - folosind "numele false de Martin și Rose Middleton".

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe