Nuntă în familia de Bourbon-Parma! S-a căsătorit un strănepot al Reginei Ana a României

11 iulie 2023   Royals

Weekendul trecut, Prințul Amaury de Bourbon-Parma și Pélagie de Mac Mahon s-au căsătorit religios în Franța.

Sezonul nunților din înalta societate franceză a debutat în stil mare weekendul trecut, odată cu legământul sacru rostit la altar de Prințul Amaury de Bourbon-Parma și de mireasa lui aritstocrată, Pélagie de Mac Mahon. Fericitul cuplu a făcut schimb de jurăminte în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Catedrala Saint-Lazare din Autun, pe 8 iulie.

Mireasa Pélagie de Mac Mahon, în vârstă de 33 de ani, a fost o prezență cu adevărat aristocrată în rochia sa albă din dantelă, croită pe corset și cu mâneci lungi, și un voal lung, bordat și el cu dantelă și prins de tiara cu diamante. Buchetul ei simplu, din flori albe și crenguțe cu frunze verzi, se asorta cu modelul dantelei, dar și cu forma diamantelor.

Prințul Amaury de Bourbon-Parma, care are 32 de ani, a fost, de asemenea, elegant într-un morning coat clasic, cu frac negru, o vestă gri deschis, o cravată roz și pantaloni cu dungi gri închis. 

Recepția a avut loc la Château de Sully, reședința ancestrală a familiei miresei. Prințul Joachim Louis Napoléon Murat (descendent al lui Napoleon Bonaparte!) și Prințesa Yasmine Murat ai Danemarcei au fost prezenți la nuntă, alături de Prințul Jean de Luxemburg și soția sa, Diane De Nassau.

În vârstă de 32 de ani, mirele este cel mai mare copil al Prințesei Constance de Ravinel și al Prințului Charles-Emmanuel de Bourbon-Parma - un nepot de frate al Reginei Ana a României, dacă e să-i urmărim descendența. Bunicul său, Prințului Michel, a fost fratele Reginei Ana și a avut cinci copii: pe Prințesa Inès, Prințul Erik, Prințesa Sybil, Prințesa Victoire, și acest Prinț Charles-Emmanuel, mezinul familiei. 

Reamintim faptul că Regina Ana a României s-a născut la Paris în arondismentul al 16-lea, fiind singura fiică a prințului René de Bourbon-Parma și a prințesei Margareta a Danermarcei, primind astfel titlul de principesă de Bourbon-Parma. Aceasta și-a petrecut copilăria în Franța, împreună cu cei trei frați ai săi, Jacques, Michel și André.

Casa de Bourbon-Parma este o ramură a Familiei Regale spaniole, cu descendenți în mai multe țări europene, printre care Italia și Franța.

Cât privește descendența miresei Pélagie de Mac Mahon, aceasta este o urmașă a generalului Macmahon, care a fost președinte al Franței între 1875 și 1979, și este sora Ducelui de Magenta. Ea are o legătură specială cu Marea Britanie, după ce a studiat la Marymount International School London, unde a obținut Bacalaureatul Internațional și s-a implicat în fotbal, teatru, badminton și tenis. Apoi a studiat pentru un MBA la Universitatea din Cape Town, deși nu este clar unde lucrează în prezent.

La începutul acestei luni, Prințul Amaury și Pélagie de Mac Mahon s-au căsătorit civil la primăria din Sully, pe 3 iunie. Inedit a fost faptul că, până la primărie, invitații au mers cu un autobuz britanic roșu, în timp ce se auzea un sunet de cimpoi, pentru a celebra originile scoțiene ale miresei. 

FOTO: Profimedia

Mai multe