O altă „rezervă” neglijată? Infanta Sofia a fost singură în cea mai specială zi de liceu

25 septembrie 2024   Royals

Regina Letizia și Regele Felipe au absentat de la ziua în care părinții ceilalți colegi ai săi au fost prezenți la Colegiul UWC Atlantic.

Elevii Colegiului UWC Atlantic din Țara Galilor, unde Infanta Sofia (17) studiază în al doilea an pentru Bacalaureatul internațional, au avut parte de o zi foarte specială. Centrul a organizat ziua porților deschise, care a permis familiilor elevilor să petreacă alături de ei o zi de neuitat. Părinții elevilor, precum și alte persoane apropiate acestora, au avut ocazia să cunoască în profunzime facilitățile și să se bucure de câteva activități comune. Au existat însă și mari absenți. Regele Felipe (56) și Regina Letizia (52) nu au fost prezenți în această zi specială pentru fiica lor cea mică.

Perechea regală spaniolă ar fi fost în imposibilitatea de a călători în Țara Galilor pentru a participa la această zi a porților deschise dintr-un motiv foarte important. Potrivit „Monarquia Confindencial”, programul lor încărcat este cel care i-ar fi determinat pe rege și pe regină să refuze această călătorie - care, însă, ar fi fost un moment foarte special pentru Infanta Sofia. La aceasta se adaugă faptul că prezența lor acolo ar fi putut fi oarecum incomodă pentru ceilalți studenți și membri ai familiei, din cauza agitației pe care ar fi putut-o provoca - un alt motiv care i-ar fi putut determina să nu participe la această zi.

În ciuda absenței părinților săi, Infanta Sofia n-a arătat fățiș că se simtă neglijată și s-a bucurat să-i cunoască pe părinții colegilor ei. Din păcate, atât ea, cât și sora ei, Prințesa moștenitoare Leonor, sunt conștiente de cine sunt părinții lor, de rolul instituțional pe care îl joacă și de programul încărcat de care trebuie să se ocupe. Încă de când erau copii, au fost obișnuite ca tatăl și mama lor să lipsească de la multe zile speciale și au trebuit să pună pe primul loc angajamentul lor față de Coroană. „Leonor și Sofia sunt foarte conștiente de această situație. Ele au fost crescute în acest mediu. Atunci când sunt cu familia lor, le place foarte mult să petreacă timp împreună”, comentează o sursă pentru „Monarquia Confindencial”.

Cu toate acestea, relaționarea pe care o observă între colegii lor și familiile acestora nu le lasă chiar indiferente. Și, undeva în inconștient, sau poate doar tacit, acest lucru le sapă în suflet o lipsă a prezenței, a tandreței, a normalității unei familii. Este ceea ce au resimțit inclusiv cei doi băieți ai Prințesei Diana și al actualului Rege Charles, Prințul William și Prințul Harry, care au recunoscut că le-a lipsit căldura familiei. Iar acum am regăsit-o la maturitate alături de soțiile lor sau, în cazul lui William, în sânul familiei Middleton...

Pentru Sofia, care aparent pare neafectată de această absență a părinților săi, următoarea întâlnire cu ei va fi, cel mai probabil, abia spre sfârșitul lunii octombrie. Iar asta tot cu o ocazie oficială, o nouă ediție a Premiilor Prințesei de Asturia, unde Regele Felipe și Regina Letizia și fiicele lor, Prințesa Leonor și Prințesa Sofia sunt așteptați la Oviedo. Va fi prima dată când acestea se vor desfășura de când Prințesa Leonor a împlinit 18 ani, astfel că ar putea fi prima dată când le prezidează singură. În plus, Fundația Prințesa de Asturia a anunțat evenimente speciale pentru a marca cea de-a zecea aniversare de când Leonor a devenit Prințesă de Asturia. O ediție foarte specială în care Infanta Sofia va fi în prim-plan, nu „rezervă”.

FOTO: Casa Majestății Sale, Getty Images

Mai multe