O cunoscută prințesă europeană are probleme de sănătate serioase, după un misterios concediu medical

22 decembrie 2023   Royals

Prințesa moștenitoare Mette-Marit a Norvegiei și-a anulat un eveniment regal din motive de sănătate după concediu medical misterios pe care l-a avut. Membra regală norvegiană a ieșit recent din ochii publicului în urma unei boli misterioase.

Prințului Haakon și Prințesa Mette-Marit a Norvegiei i-au vizitat în primăvară pe Kate Middleton și pe Prințul William. Acum însă, la sfârșit de an, soția Prințului Haakon al Norvegiei nu se simte bine! Iar afecțiunea sa este catalogată de presă drept una misterioasă.

Prințesa Mette-Marit și-a anulat apariția la o sărbătoare dinainte de Crăciun, care s-a ținut la Palatul Regal al Norvegiei din capitala sa Oslo.

Participanții la serbare au cântat imnuri tradiționale, inclusiv Silent Night, și au efectuat aprinderea lumânărilor, un ritual simbolic. Toate casele regale marchează în mod special perioada de dinainte de Crăciun cu diverse întruniri festive.

Viitoarea Regină Consoartă a Norvegiei s-a îmbolnăvit miercuri și, de asemenea, a ratat apariția în ceea ce este felicitarea regală de Crăciun, lansată pentru perioada festivă. În portret apar de data aceasta doar soțul ei, Prințul Moștenitor Haakon, alături de Regele Harald, Regina Sonja și cei doi copii mai mici ai lui Mette-Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Sverre.

Încă din luna septembrie, îngrijorările legate de starea Prințesei au apărut. Atunci, Mette-Marit, în vârstă de 50 de ani, a intrat în „concediu medical” timp de două săptămâni, Curtea norvegiană confirmând că toate angajamentele ei regale au fost anulate în acea perioadă. Nu s-a precizat niciodată de ce Prințesa moștenitoare a avut nevoie de timp departe de lumina reflectoarelor regale, deși se presupunea că acel concediu medical a fost legat de fibroza sa pulmonară cronică, o afecțiune care provoacă cicatrice la plămâni și cu care, din nefericire, a fost diagnosticată în 2018.

Fibroza pulmonară se manifestă prin dificultăți la respirație! Afecțiunea este rară în general la persoanele care nu au împlinit 50 de ani și este frecventă la persoanele de peste 70 de ani. Simptomele includ oboseală, tuse uscată persistentă și dificultăți de respirație.

La momentul diagnosticării Prințesei, Casa Regală norvegiană a anunțat că boala lui Mette-Marit îi va limita angajamentele publice.

Foto: Getty Images

Mai multe