O Meghan Markle a Spaniei? O mătușă a lui Juan Carlos era model cubanez

13 februarie 2024   Royals

Și Familia Regală a Spaniei a avut o Meghan Markle rebelă. Se numea Marta Esther, era model de succes la New York și i-a sucit mințile Prințului Alfonso de Bourbon, fiul Regelui Alfonso al XIII-lea și, prin urmare, unchiul lui Juan Carlos.

La 4 februarie 1993, o cubaneză pe nume Marta Esther Rocafort Altuzarra, care a aparținut, pentru foarte scurt timp, Familiei Regale spaniole, a murit la Miami la vârsta de 80 de ani. La vârsta de 20 de ani, Marta Esther era un model haute couture de succes la New York. Acolo l-a și cunoscut pe Prințul Alfonso de Bourbon, fiul Regelui Alfonso al XIII-lea și, prin urmare, unchiul lui Juan Carlos.

În ciuda faptului că era primul fiu născut al Regelui Spaniei și Prinț Moștenitor, Alfonso a trebuit să își concentreze atenția asupra sănătății sale, din cauza bolii ereditare de care suferea încă de la naștere: hemofilia, o tulburare gravă de coagulare a sângelui care i-a marcat întreaga viață, obligându-l să petreacă perioade lungi de timp în repaus sau în sanatorii.

Prințul Alfonso și primul mariaj cu cubaneza Edelmira Sampedro Ocejo

Când, în 1931, Regele Alfonso al XIII-lea și familia sa au plecat în exil în Franța, l-au trimis pe fiul lor, Alfonso, într-un sanatoriu din apropierea orașului elvețian Lausanne. Acolo, prințul a întâlnit o cubaneză pe nume Edelmira Sampedro Ocejo, o tânără burgheză, fiica unor moșieri cubanezi, de care s-a îndrăgostit. Regele Alfonso al XIII-lea s-a opus acestei relații. O burgheză străină nu era de ajuns pentru fiul său, care, în ciuda circumstanțelor, era totuși succesorul său. Dar Prințul Alfonso de Bourbon și-a impus dorința și, la 11 iunie 1933, a renunțat oficial la tron, deși și-a păstrat titlul de Alteță Regală și a primit titlul de Conte de Covadonga.

Fără presiunea Coroanei în spate, el s-a căsătorit cu Edelmira la Lausanne, nuntă la care Regele Alfonso al XIII-lea a refuzat să participe. Unirea nu a durat mult timp. În 1936, Edelmira și-a părăsit soțul și a cerut divorțul.

Fascinat de Marta Esther, a doua lui soție

Unele rapoarte sugerează că unul dintre motive ar fi fost faptul că Alfonso începuse deja să se întâlnească cu o altă cubaneză, modelul Marta Esther Rocafort Altuzarra, deși acest lucru nu a fost niciodată confirmat. După divorț, unchiul lui Juan Carlos s-a stabilit în Statele Unite. Marta Esther Rocafort era acum obsesia lui. Fiica unui renumit dentist cubanez, pe nume Blas Rocafort González, și a Rogeliei Altuzarra Carbonell, la vârsta de 20 de ani, Marta Esther a strălucit pe podiumurile din New York ca model haute couture. Creatorul de modă spaniol Juanjo Rocafort, care a murit în 2020 la vârsta de 76 de ani din cauza coronavirusului, a fost nepotul ei.

Pe 3 iulie 1937, Marta Esther și Alfonso de Bourbon s-au căsătorit, din nou spre nemulțumirea Regelui Alfonso al XIII-lea, care, se spune, a numit-o pe noua soție a fiului său "Șopârla". Nunta a fost sărbătorită la Havana, la 3 iulie 1937, la doar două luni după divorțul de prima sa soție, Edelmira, iar printre cei prezenți s-a numărat și președintele Cubei, Fulgencio Batista. Încă o dată, dragostea a fost de scurtă durată pentru Alfonso de Bourbon. La câteva luni după ce au spus „Da", Marta Esther Rocafort Altuzarra și prințul s-au separat. Divorțul a fost pronunțat la Havana, la 8 ianuarie 1938.

După desfacerea căsătoriei lor, Marta Esther Rocafort s-a stabilit definitiv în Statele Unite. La doar două luni de la divorțul de Alfonso de Bourbon, ea s-a căsătorit din nou, de data aceasta la Miami, la 18 martie 1938, cu milionarul american E. H. Adkins.

Nici fiul lui Alfonso al XIII-lea nu a rămas singur mult timp. De data aceasta, interesul săua fost captat de o dansatoare dintr-un club de noapte, Mildred Gaydon. La șase luni de la nunta Martei Esther din Miami, Alfonso de Bourbon murea în același oraș, pe 6 septembrie 1938, în urma unui accident de mașină în care Gaydon îl însoțea.

Cea de-a doua căsătorie a Martei Esther Rocafort a fost de scurtă durată, iar modelul a divorțat din nou la câteva luni de la căsătorie. Ea s-a recăsătorit a treia oară, cu cubanezul Rodolfo Caballero. Perioada în care a făcut parte din Familia Regală spaniolă a fost scurt, dar de impact și a provocat un scandal uriaș similar celui iscat de Meghan Markle în Familia Regală britanică.

FOTO: Profimedia

Mai multe