O superbă regină! Mary a Danemarcei a strălucit cu tiara pe cap la primul dineu al lui Frederick ca rege

9 octombrie 2024   Royals

Marți, Regele Frederick și Regina Mary au ținut primul lor dineu în calitate de monarhi ai Danemarcei! Invitați au fost chiar președinta Islandei, Halla Tómasdóttir, și soțul ei, Björn Skúlason.

Pe 14 ianuarie 2024, o zi istorică a fost trăită odată cu încoronarea Regelui Frederick al Danemarcei. A fost o zi în care Mary, îmbrăcată în alb, a devenit regină. De atunci, ea ne-a impresionat cu look-uri de neuitat, inclusiv ținute de gală.

Regina Mary, elegantă la primul dineu ca rege al lui Frederik

La 8 octombrie 2024, Regele Frederick și Regina Mary au făcut istorie participând la primul lor banchet de stat de la proclamarea lor ca regi. Acesta a fost organizat pentru a marca vizita în țară a președintelui islandez Halla Tómasdóttir și a soțului acesteia, Björn Skúlason.

Pentru această ocazie, Regina Mary a recurs la un truc stilistic: personalizarea unui articol de îmbrăcăminte pe care îl purtase deja înainte. Mai exact, ea a purtat un corset cu mărgele creat de Jesper Hovring, pe care l-a purtat, de exemplu, la dineul de gală pentru aniversarea de 18 ani a fiului său Christian, pe 15 octombrie 2023. În acea seară, ea l-a asortat cu o fustă. Pentru toamna anului 2024, însă, ea l-a transformat, combinându-l cu o fustă simplă, cu volane, care e creată de Oscar de la Renta și pe care o deține din 2005.

Însă acum, în seara de 8 octombrie, Regina Mary a purtat o rochie „nouă” însoțită de accesorii asortate: un sacou din satin de la Prada, pe care îl deține din mai 2011, și pantofii Romy din piele de căprioară Jimmy Choo cu toc de 10 centimetri, pantofi pe care i-a încălțat pentru prima dată pe 29 septembrie 2019.

Ce tiara a ales Regina Mary la dineu

La banchetul de stat organizat cu ocazia vizitei președintelui Islandei, Regina Mary a Danemarcei a apărut cu tiara Poire, care a fost purtată în trecut doar de reginele Danemarcei. Realizată din diamante și perle, tiara a fost moștenită de la soacra sa, Regina Margrethe, când Regele Frederick a urcat pe tron.

Ea a asortat coroana superbă cu un colier cu diamante cunoscut sub numele de Rivère, care a aparținut Prințesei Anna de Orange. Cerceii pe care i-a ales la acest dineu au aparținut, de asemenea, Annei de Orange.

Foto: Profimedia

Mai multe