O zi grea pentru tânărul Prinț George! Presiune și emoție pentru moștenitorul care va fi paj de onoare

5 mai 2023   Royals

Regele Charles va fi încoronat în fața a milioane de oameni din întreaga lume în acest weekend, iar Prințul George, în vârstă de nouă ani, va avea un rol activ în mult așteptata ceremonie, cel de paj de onoare, care va purta trena bunicului său.

Experții regali au declarat pentru Express.co.uk că încoronarea Regelui Charles va fi un moment emoționant pentru Prințul George, prima sa înțelegere reală a ceea ce urmează, aducând o atenție sporită și așteptări care ar putea avea repercusiuni psihologice asupra băiatului.

Chiar dacă nu totul se va schimba imediat pentru George, al doilea în linia de succesiune la tronul britanic, prințul va înțelege probabil ce destin îl așteaptă.

Poate că experiența lui va fi similară cu cea a regretatei Regine Elisabeta a II-a, care avea 11 ani când a participat la încoronarea tatălui ei, Regele George al VI-lea, în 1937.

În schimb, Charles era prea tânăr la cei doar patru ani ai săi, cât avea la încoronarea din 1953, pentru a înțelege pe deplin impactul preluării coroanei de către mama sa. 

Biografa regală Katie Nicholl a declarat pentru revista OK! Marea Britanie că „William s-a luptat cu destinul său când era tânăr și este foarte dornic ca George să nu experimenteze același sentiment de povară, de la o vârstă fragedă. George înțelege ordinea succesiunii și știe că într-o zi va fi rege, dar știe și că este o cale lungă până atunci. Nu este mare lucru, încă, pentru el”.

În mod similar, Prințul Harry a dezvăluit în cartea sa de memorii, Spare, cât de mult s-a „luptat” cu viața în atenția mass-media, care a venit la pachet cu statutul lui regal, ceea ce a culminat în cele din urmă cu retragerea din casa regală împreună cu soția lui, Meghan Markle.

Experții în psihologia infantilă susțin că cel mai bun mod de a pregăti copiii pentru acest nivel unic de expunere și presiune este prin sprijinul și empatia din partea tuturor, în timp ce tinerii prinți se adaptează la noul lor rol, gradual.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe