Peach Fuzz, culoarea anului 2024. Chiar și Kate Middleton a purtat o nuanță asemănătoare

7 decembrie 2023   Royals

Peach Fuzz este culoarea oficială a anului 2024, desemnată de Pantone, compania care și marchează cea de-a 25-a aniversare a previziunilor anuale de nuanțe.

Autoritatea mondială în materie de culori a declarat că avem nevoie de mângâiere. Și există o singură nuanță care ne va oferi un nivel suficient de confort și căldură.

E vorba despre Peach Fuzz, culoarea anului 2024 de la Pantone! E o nuanță caldă între rroz și portocaliu. 

Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, a declarat că: „În căutarea unei nuanțe care să reflecte dorința noastră înnăscută de a simți apropiere, de a fi în conexiune, am ales o nuanță care radiază de căldură și exprimă eleganța modernă. O culoare care oferă o îmbrățișare tactilă și leagă noul de clasic fără a face niciun pic de efort”.

Tonurile de piersică au fost o prezență constantă pe podiumurile de modă din sezonul primăvară-vară 2024, în special la Milano, la casele de modă italiene precum Gucci, Jil Sander și Sportmax. La petrecerea Vanity Fair Afterparty de la gala Oscarurilor din martie, Hilary Duff a purtat o rochie Dolce & Gabbana în nuanțe de piersică. La scurt timp după aceea, Uma Thurman a participat la premiile Women Making History Awards într-o rochie Prada toamnă-iarnă 2023 în aceeași culoare, scrie CNN

Directorul executiv al Pantone a vorbit odată cu lansarea culorii Peach Fuzz și despre apaiția lui Beyoncé la Met Gala, în 2016, într-o nuanță piersică. Deși rochia Givenchy din latex cu mâneci bufante și înfrumusețată a fost criticată de public la momentul respectiv, a fost un moment cheie pentru Leatice Eisman și echipa Pantone. Dar ce legătură are un moment de covor roșu din 2016 cu nuanța anului 2024? "Am simțit că look-ul lui Beyoncé a fost ceva care chiar mai are viață și astăzi", a spus ea. "Dacă o vedem în 2016 și simțim că este o idee valoroasă care va crește, ne inspirăm și noi din această idee. Nu uităm ceea ce am văzut înainte".

Anul acesta, în iunie, Kate Middleton a impresionat și ea îmbrăcată într-o nuanță foarte asemănătoare cu Peach Fuzz, culoarea anului 2024. 

Foto: Profimedia, Getty Images

Mai multe