Planul de rezervă în cazul în care Kate nu participă la premierea de la Wimbledon

9 iulie 2024   Royals

Prințesa de Wales a participat la un singur eveniment public de când și-a anunțat diagnosticul de cancer la începutul acestui an, iar temerea este că arputea absenta de la ceremonia de oferire a trofeele câștigătorilor turneului de Grand Slam.

Există o întreagă tradiție în ceea ce privește acordarea trofeelor la Wimbledon de către Familia Regală. Regele George al VI-lea a înmânat premiile în 1947, după ce el însuși a jucat la campionate în calitate de Duce de York, iar Regina Elisabeta a II-a a oferit vasul Venus Rosewater jucătoarei britanice Virginia Wade, al cărei triumf pe terenul central a coincis cu anul Jubileului de argint al Reginei.

Întrebările legate de participarea lui Kate Middleton la Wimbledon în acest an persistă, dar acum organizatorii turneului de tenis au dezvăluit cine va prezenta trofeele campionilor dacă Prințesa de Wales nu va fi prezentă.

Întrucât All England Lawn Tennis Club se află sub patronajul său, prezența Prințesei Kate este sinonimă cu campionatele de tenis de la Wimbledon și o prezență obișnuită la ceremonia de decernare a trofeelor. În acest an, însă, recuperarea continuă a lui Kate în urma chimioterapiei preventive înseamnă că întoarcerea sa în loja regală de la Centre Court rămâne neconfirmată.

Acum, potrivit „The Telegraph”, șefii au desemnat-o pe Ducesa de Gloucester drept candidata probabilă pentru a prezenta trofeele de la Wimbledon, dacă Prințesa Kate nu este disponibilă. Pe măsură ce discuțiile continuă pe fondul absenței lui Kate, se înțelege că au început discuțiile informale cu Ducesa de Gloucester ca potențial înlocuitor. Un purtător de cuvânt al turneului de tenis a declarat pentru „Telegraph Sport” că „nu s-a luat încă o decizie" și că petrecerea de prezentare „va fi confirmată doar în dimineața fiecărei finale".

Cu câteva zile în urmă, Debbie Jevans, președintele All England Club, a declarat că Wimbledon este fericit să îi ofere Prințesei de Wales „cât mai multă flexibilitate posibil" în perioada premergătoare marii finale, inclusiv disponibilitatea de a amâna găsirea unui înlocuitor pentru ceremonie, în timp ce Kate continuă să lucreze la un calendar adaptat.

Vorbind pentru „Telegraph Sport”, Jevans a spus: „Sperăm că Prințesa de Wales va putea prezenta trofeele în calitate de patron al clubului, dar sănătatea și recuperarea ei sunt prioritare. Nu avem alte date. Tot ce am spus este că vom lucra cu ea și îi vom oferi cât mai multă flexibilitate posibil".

FOTO: Getty Images

Mai multe