Planul Prințului Andrew pentru ca Beatrice și Eugenie să devină membri seniori ai familiei regale

7 noiembrie 2023   Royals

Familia Prințului Andrew se luptă să devină din nou relevantă după căderea în dizgrație a ducelui. Prințesa Eugenie și Prințesa Beatrice au avut de suferit din cauza tatălui lor.

Deși este foarte puțin probabil ca Prințul Andrew să revină vreodată ca membru activ al familiei regale, ducele de York a tras sforile în ultimele luni pentru a le readuce pe fiicele sale Beatrice și Eugenie în prim-plan.

Cu toate acestea, sursele The Express dezvăluie că planul nu merge prea bine. „Andrew a fost practic deposedat de funcția sa, așa că este foarte dificil pentru familia York să se facă auzită. Simt că au pierdut orice putere pe care o aveau cândva și controlul total asupra propriei lor povești.

Deși Andrew are un personal scheletic, iar fetele Beatrice și Eugenie au propriul secretar, ele sunt încă foarte mult guvernate de Palat, ceea ce reprezintă un scenariu foarte diferit față de perioada în care Prințul Andrew avea propriul său birou de lucru."

Prințul Andrew a fost privat în mod spectaculos de patronajul regal și de titlurile militare la începutul anului 2022, în urma scandalului cu Virginia Roberts. Deși nu există niciun dezacord cu privire la faptul că ducele de York ar trebui să se întoarcă în inima familiei, prințesele Beatrice și Eugenie rămân un motiv de dispută în cadrul familiei regale.

„Andrew a ajutat la orchestrarea unei reveniri lente și treptate a fetelor, care le-a văzut făcând din ce în ce mai multe acțiuni de caritate, alături de vizite la școală și alte îndatoriri", a declarat sursa. „Planul a fost de a crește încet-încet aparițiile lor în timp, până când vor deveni membri mai proeminenți ai familiei”.

Sursele adaugă că, deși există un sentiment tot mai puternic în cercurile palatului că prințesele Beatrice și Eugenie ar trebui să devină membri activi ai Familiei Regale pentru a umple golul unei monarhii slăbite, se spune că Regele Charles este ferm împotriva acestei idei.

„Sunt mai mult consilierii decât regele însuși cei care se opun ideii ca Prințesa Eugenie și Prințesa Beatrice să devină membri activi ai familiei regale", a declarat sursa. „Oamenii uită prea ușor că, atunci când surorile și-au asumat mai multe responsabilități în urmă cu câțiva ani, au fost puternic criticate pentru că își luau prea multe vacanțe sau cheltuiau prea mulți bani publici pe securitate și alte avantaje."

Sursa adaugă că, din cauza acestui abuz de putere perceput, consilierii seniori sunt îngrijorați că "monarhia va fi criticată pentru că a dat prea multă responsabilitate unei sub-secțiuni a familiei care nu ar trebui să primească locul înapoi la masă". 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe