Politicianul care le ia apărarea Regelui Charles și lui Kate Middleton după ce au fost acuzați de rasism

3 decembrie 2023   Royals

Un politician britanic sare în apărarea Regelui Charles și lui Kate Middleton, cei doi membri seniori ai familiei regale aflați în centrul unei controverse din cauza dezvăluirilor făcute în cea mai recentă carte regală.

Tom Tugendhat, un ministru din guvernul britanic, a lăudat "demnitatea" și "discreția" Regelui Charles și a lui Kate Middleton după ce în cartea Endgame a lui Omid Scobie ei ar fi cei doi membri ai familiei regale care ar fi făcut remarci despre cât de închisă la culoare ar fi pielea fiului lui Meghan Markle și al Prințului Harry, Prințul Archie, înainte de a se naște.

Potrivit publicației Times din Marea Britanie, versiunea olandeză a cărții ar fi inclus o afirmație potrivit căreia Regele Charles ar fi fost unul dintre participanții la o conversație despre culoarea pielii lui Archie. O a doua referire, neclară, sugera că Prințesa Kate Middleton era, de asemenea, implicată în respectiva discuție.

În timpul unei apariții la TalkTV din Marea Britanie, joi, Tom Tugendhat a fost întrebat despre lipsa de dovezi pentru afirmațiile împotriva regelui, în vârstă de 75 de ani, și a prințesei de Wales, în vârstă de 41 de ani.

"Un individ a scris despre anumite speculații despre Majestatea Sa Regele care, sincer, sunt complet nefondate", a spus el. "Regele a făcut o treabă strălucită pentru noi, nu doar în ultimul an de când este rege, ci a fost absolut fantastic timp de mulți, mulți ani, susținând interesele poporului britanic în calitate de Prinț de Wales. Așa că, sincer, consider că este vorba doar de zvonuri și de o încercare de a denigra pe cineva care a servit țara noastră cu o demnitate enormă și cu o grație enormă timp de foarte mulți ani." 

În Endgame, Omid Scobie scrie despre corespondența privată dintre Regele Charles și Meghan Markle, în care sunt abordate preocupările ducesei de Sussex cu privire la prejudecățile rasiale inconștiente din familia regală, după interviul acordat de Meghan Markle și Harry lui Oprah Winfrey în 2021. În timpul discuției cu Oprah, ei au afirmat că au existat "preocupări și conversații despre cât de închisă ar putea fi pielea lui Archie când se va naște". Când Oprah a întrebat cine a făcut acel comentariu, Meghan Markle a refuzat să răspundă, spunând că dezvăluirea ar fi prea dăunătoare. În timp ce versiunea în limba engleză a cărții Endgame nu merge atât de departe încât să numească persoanele care ar fi fost implicate în acele conversații, versiunea olandeză se pare că o face, scrie People

Palatul Buckingham a declarat joi că asistenții "iau în considerare toate opțiunile" cu privire la aceste afirmații (lăsând să se înțeleagă că ar putea exista o acțiune în justiție), dar nu a făcut niciun alt comentariu. Palatul Kensington, unde își are biroul prințesa Kate Middleton, a refuzat să comenteze. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe