Povestea colierului cu smaralde al lui Lady Diana, care s-a blocat pe capul prinţesei

6 septembrie 2021   Royals

Prinţesa Diana a primit o mulţime de bijuterii uimitoare din partea Reginei Elisabeta, atunci când s-a alăturat familiei regale în 1981.

Una dintre acestea a fost un choker cu diamante şi un smarald, pe care Diana l-a purtat ultima dată la aniversarea vârstei de 36 de ani. Această piesă spectaculoasă i-a fost oferită Dianei drept cadou de nuntă, Regina Elisabeta primind, la rândul ei, colierul de la bunica sa, Regina Mary.

Ei bine, Diana a purtat bijuteria spectaculoasă nu doar la baza gâtului, ci şi… pe cap. S-a întâmplat în timpul turneului regal din Australia, din 1985, alături de soţul ei, Prinţul Charles, când prinţesa a fost pozată purtând colierul pe frunte, în timp ce dansa cu Charles la un dineu organizat la Melbourne. Deşi ţinuta Dianei a reuşit să fie foarte spectaculoasă, un expert regal a susţinut că Diana nu intenţiona să poarte chokerul pe cap şi că acest lucru a fost, de fapt, un accident.

Mai exact, biografa regală Kitty Kelley spune că acest colier s-a blocat în timp ce prinţesa a încercat să-l treacă peste cap şi să-l poarte la gât. În momentul în care s-a blocat pe frunte şi nu a reuşit să fie trecut peste nas, diplomatul canadian Victor Chapman, aflat de faţă, a convins-o pe Diana să îl poarte ca pe o diademă, lucru care s-a şi întâmplat.

Specialiştii în bijuterii sunt de părere că valoarea piesei ar fi în jurul a 15 milioane de lire sterline.

Foto: Profimedia

Mai multe