Povestea rochiei de mireasă și a tiarei cu origini egiptene purtate de Prințesa Teodora a Greciei

29 septembrie 2024   Royals

Catedrala Bunei Vestiri a Sfintei Maria din Atena a găzduit sâmbătă, 28 septembrie, cea mai așteptată nuntă regală a sezonului: cea a Prințesei Teodora a Greciei, a patra fiică a regelui Constantin și a reginei Anne-Marie, și a avocatului american Matthew Kumar.

Zeci de persoane au așteptat în fața intrării în biserică sosirea invitaților, printre care membri ai regalității și aristocrației precum Regina Sofia a Spaniei, infantele Elena și Cristina, Sassa de Osma, Olympia a Greciei. Desigur, cea mai așteptată a fost mireasa, care nu a dezamăgit cu apariția ei într-o rochie uimitoare.

Prințesa Teodora a Greciei și-a dorit ca nunta ei să fie plină de amintirile strămoșilor ei, iar acest lucru i-a și reușit. Ea a ales aceeași catedrală în care s-au căsătorit părinții ei, o clădire emblematică din cartierul Plaka, la poalele Acropolei, care este și cea mai mare biserică din Atena. Acolo Regele Juan Carlos și Regina Sofia ai Spaniei au spus „Da” în mai 1962, iar acum a fost din nou îmbrăcată în straie de sărbătoare pentru a celebra nunta prințesei grecești și a lui Matthew Kumar.

Rochia de mireasă purtată de Prințesa Teodora

Designerul Celia Kritharioti, proprietara celei mai vechi case de modă din Grecia și creatoare a pieselor vestimentare purtate chiar și de Beyoncé și Paris Hilton, a fost însărcinată cu realizarea acestei rochii albe spectaculoase cu Teodora întră intra în istorie.

De la silueta clasică a rochiei sale, cu un corset mulat și o fustă voluminoasă, până la broderia florală cu mărgele a țesăturii, modelul rochiei ne duce direct cu gândul la o prințesă. Ceea ce a fost surprinzător a fost decolteul ales: un decolteu Bardot, care lasă o parte din umerii ei la vedere. 

Un voal cu multă istorie „regală”

În dorința ei de a da un semn de recunoaștere familiei sale, Prințesa Teodora a Greciei a vrut să asorteze la rochia Celiei Krithariot un voal foarte special. Este o piesă pe care, înaintea ei, trei regine și trei prințese înrudite cu Curtea Danemarcei au purtat-o la nunțile lor. Prințesa Teodora este nepoata Reginei Margrethe a Danemarcei și verișoara Regelui Frederik, precum și nepoata Reginei Sofia a Spaniei și verișoara lui Felipe al VI-lea al Spaniei.

Pentru a aduce un omagiu familiei sale daneze, prințesa greacă a purtat acest voal din dantelă irlandeză care a aparținut străbunicii sale, prințesa Margareta de Connaught.

Tiara cu origini egiptene

Nici rochia de prințesă uimitoare și nici voalul frumos brodat nu au putut eclipsa cea mai spectaculoasă piesă a look-ului de mireasă al Teodorei a Greciei: o diademă incredibilă cu origini egiptene.

Este vorba despre tiara „khedive of Egypt”, o moștenire de familie care a aparținut regalității grecești timp de peste o sută de ani, de când ultimul khedive al Egiptului a dăruit-o prințesei moștenitoare Margareta a Suediei, la începutul secolului al XX-lea. Fabricat de Cartier, acesta este alcătuit din diamante încrustate în spirale de laur, un simbol al victoriei și gloriei. 

În plus, ea a purtat și alte două bijuterii de familie: cerceii cu diamante ai prințesei moștenitoare Margareta a Suediei și o brățară specială. 

Foto: Profimedia

Mai multe