Preparatul neobișnuit pe care Regele Charles îl adoră. Mereu vrea să-l pună în meniu

11 octombrie 2024   Royals

Putem spune că îi place bucătăria mixtă Maiestății Sale. Charles adoră pe de-o parte bucatele tradiționale, însă se delectează frecvent și cu cele moderne și ușoare, preferate mai mult de generațiile mai tinere.

Fostul majordom al Regelui Charles a spus că există o mâncare foarte neobișnuită pe care monarhul adoră să o savureze.

Potrivit lui Grant Harrold, Regele iubește carnea de oaie, carnea de oi adulte mature, care au de obicei între doi și trei ani.

Acest preparat este considerat foarte greoi, un fel de mâncare strămoșesc, mai degrabă. Carnea de oaie este ceva ce și greu se mai găsește în ziua de azi.

Grant, care a fost majordomul regelui între 2004 și 2011, a declarat în exclusivitate pentru Express.co.uk: „Regele Charles iubește carnea de oaie, acest preparat de modă veche. „Îmi amintesc că înainte, pe vremuri, existau mese îmbelșugate unde se servea carne de oaie. Nu și în prezent.”

Oricum, Regele este un gurmand. Adoră să încerce preparate noi și vechi, chiar și în România a savurat cu mare plăcere preparatele tradiționale.

Boala însă vine la pachet și cu un regim. Suveranul britanic nu mai are undă verde de la medici să se răsfețe cu tot felul de produse, ci este sfătuit să aibă meniuri hrănitoare, ușoare, dar dense nutritiv.

Fostul majordom a menționat, de asemenea, că Regele Charles iubește fructele și legumele, neapărat cele cultivate bio, pe domeniile sale.

Monarhul are chiar și la vânzare propria linie de gemuri, iar cel de căpșuni este lider. Produsul a început să fie pregătit și de nora sa mai dificilă, care și-a deschis afacere în America. Meghan a fost de multe ori acuzată că vrea să-i facă puțină concurență socrului regal.

Charles nu spune nu nici bucatelor moderne. A mai făcut o schimbare uriașă, tot la îndemnul medicilor. El care nu mânca niciodată de prânz, acum savurează un avocado pentru a-și menține puterile și energia.

Grant a spus că monarhului îi place mâncarea sănătoasă, în special legumele pe care le cultivă el însuși: „El susține atât mâncarea tradițională, cât și mâncarea modernă. Îi plac legumele și are o grădină de legume la Highgrove. Legumele sunt mereu în meniu servite pe post de gustare, nu păcătuiește cu chipsuri.”

Foto: Profimedia

Mai multe