Prima imagine oficială a noilor monarhi, alături de noii prinți de Wales

2 octombrie 2022   Royals

După încheierea doliului de stat, Palatul Buckingham a publicat prima imagine cu actuala familie conducătoare a Marii Britanii.

După zilele triste și mohorâte ce-au urmat decesului brusc al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, urmează, iată, și zile mai însorite, când noul cuplu de monarhi trebuie să ducă mai departe misiunea coroanei britanice. Într-o primă fotografie în formulă de patru, Regele Charles al III-lea, alături de Regina Consoartă Camilla și de urmașii lor la tron, cei doi noi prinți de Wales, William și Catherine, sunt surprinși de fotograful oficial al Casei Regale, Chris Jackson, pentru prima oară zâmbind.

Trebuie spus, însă, că acest cadru de familie datează din 18 septembrie, când Palatul Buckingham a găzduit recepția oficială pentru toți șefii de stat sosiți la Londra pentru a depune un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a. De altfel, a doua zi a avut loc înmormântarea fostei suverane, cu toată pompa și toate onorurile, gândită după un scenariu întocmit de însăși regina defunctă și care a reprezentat cea mai mare ceremonie funerară de stat pe care l-a văzut vreodată Londra - și chiar lumea întreagă, dacă ne gândim că și transmisiunea în direct a acestui eveniment a adunat în fața ecranelor peste 4 miliarde de telespectatori.

Pe lângă această fotografie cu cei doi regi, Prințul Moștenitor William și Prințesa Kate, Palatul a mai postat și un instantaneu și cu Charles alături de mama sa, din seria ultimelor fotografii oficiale realizate de regină pentru Jubileul de Platină, dar și o fotografie de arhivă, cu Charles la vârsta de trei ani, stând alături de bunicul său, Regele George al VI-lea - după numele căruia actualul Prinț Moștenitor William și-a botezat fiul cel mare, acum în vârstă de 8 ani, care momentan are titulatura de Prinț de Cambridge.

FOTO: Chris Jackson/Palatul Buckingham

Mai multe