Principesa Elena despre Nicolae: "Sunt dezamăgită de fiul meu. Regele nu doreşte să-l vadă"

9 noiembrie 2017   Royals

În contextul scandalului iscat ieri la uşa vilei private din Aubonne, unde locuieşte Regele Mihai, mama fostului Principe Nicolae s-a văzut nevoită să dea o declaraţie publică despre comportamentul fiului său.

Ieri, Nicholas Medforth-Mills a încercat să intre să-şi vadă bunicul, pe Regele Mihai, însă a fost oprit şi de-acolo s-a iscat un adevărat scandal. Fostul Principe nu înţelege de ce Familia Regală îl împiedică să-şi vadă bunicul în ultimele sale clipe de viaţă. În schimb, Casa Regală rămâne fermă pe poziţii şi, după plângerea penală întocmită pe numele său, a dat azi publicităţii şi declaraţia oficială a mamei acestuia, Principesa Elena.

"Sunt foarte dezamagită şi îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferinţa şi demnitatea tatălui meu, Regele Mihai.

I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu doreşte să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiţă de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă.

La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calităţile necesare pentru o poziţie în Casa Regală a României.

Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greşite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreţ faţă de România, faţă de poporul ei şi faţă de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator."

Citeşte şi:

Principele Nicolae, exclus din linia de succesiune

Fostul Principe Nicolae a devenit tată – acesta e motivul repudierii sale?

Scandal la Casa Regală: fostul Principe Nicolae cere test de paternitate

Uite cum arată fiica fostului Principe Nicolae

Fostul Principe Nicolae: „Nu voi intra în acest joc murdar”

Fostul Principe Nicolae s-a logodit FOTO

Principesa Elena face referire la scandalul iscat în urmă cu doi ani de refuzul lui Nicolae de a-şi recunoaşte fiica rezultată din relaţia pe care a avut-o cu jurnalista Nicoleta Cîrjan.

Acum trei luni, Nicholas Medforth-Mills şi-a anunţat logodna cu Alina-Maria Binder.

Mai multe