Principesa Margareta revine, momentan, în ţară

20 noiembrie 2017   Royals

După două săptămâni de emoţii, starea Majestăţii Sale continuă să fie îngrijorătoare, dar constantă, ceea ce îi permite fiicei sale celei mari să se reîntoarcă la activităţile sale publice.

De două săptămâni încoace, de când Casa Regală a anunţat agravarea stării de sănătate a Regelui, o echipă de medici îl evalueză zilnic pe Majestatea Sa la reşedinţa sa privată din Elveţia. O deplasare la spital e considerată de aceştia prea riscantă pentru fragilul pacient.

"În zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie, starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat", se arată în cel mai recent comunicat transmis de Biroul de Presă al Majestăţii Sale. Acum, "tratamentul administrat se concentrează pe prevenirea suferinţei şi pe păstrarea confortului fizic şi psihologic al Suveranului" precum şi pe "o medicaţie care să uşureze somnul şi respiraţia".

Pentru că semnele vitale ale Majestăţii Sale sunt pe o platformă constantă, Principesa Moştenitoare Margareta poate reveni momentan în ţară pentru a-şi relua activităţile publice.

Totuşi, "Majestatea Sa continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate. Scăderea accentuată a capacităţilor fizice şi a capacităţii de comunicare, precum şi imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la acelaşi nivel", se arată în acelaşi comunicat.

"În afară de Principesa Moştenitoare Margareta şi de Principele Radu, prezenţa la reşedinţa privată din Elveţia va continua să fie limitată doar la fiicele Majestăţii Sale şi la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său)."

Mai multe