Principesa Maria, la vernisajul expoziţiei „Iaşi, oraş regal” FOTO

25 noiembrie 2016   Royals

Fotografii, documente de arhivă şi prezenţe nobile, cu ocazia împlinirii unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial.

Sâmbăta trecută, pe 19 noiembrie, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României a participat  la vernisajul expoziţiei „Iaşi, oraş regal”. Organizat la Muzeul Unirii din Iaşi, vernisajul a fost dedicat aniversării Centenarului “Iaşi – Capitala Regatului României”.

Cu această ocazie, a fost citit mesajul Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta cu ocazia împlinirii unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial.

În mesajul său, Principesa Moştenitoare a subliniat că este important “să ne ridicăm la înălţimea morală a înaintaşilor nostri” şi “să readucem la lumină adevărul despre rolul Armatei Regale, al societăţii civile, al oamenilor de Stat şi al Coroanei în înfăptuirea Marii Uniri”.

În cadrul acestui eveniment a fost prezentată o expoziţie de fotografii şi documente de arhivă, din colecţii publice şi private, care oferă mărturii vizuale asupra perioadei istorice enunţate.

Mai multe