Prințesa Alexia a împlinit 19 ani. Fiica Reginei Maxima e a doua în linia succesiunii la tronul olandez

28 iunie 2024   Royals

Și este superbă. Noua generație de prințese europene eligibile pare promițătoare. Fiica Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima a Țărilor de Jos are o prospețime candidă.

Pe 26 iunie, și-a aniversat cel de-al 19-lea an de viață. Este doar cu 1 an și câteva luni mai mică decât moștenitoarea tronului, Amalia-Catharina.

Desigur, casa regală nu a trecut cu vederea un asemenea eveniment.

Casa Regală Olandeză a marcat ziua specială a Prințesei cu o fotografie a Alexiei, care pare să fi fost făcută în trecut de Ziua Regelui (27 aprilie). „Prințesa Alexia își sărbătorește astăzi cea de-a 19-a aniversare”, se arată în descrierea imaginii.

Tânăra de 19 ani este al doilea copil al Reginei Maxima și al Regelui Willem-Alexander. Alexia este a doua în linia succesiunii la tron, după sora ei mai mare, Prințesa Catharina-Amalia, în vârstă de 20 de ani. Potrivit lui De Telegraaf, Maxima a spus că Alexia „are acea curiozitate moștenită de la mine, vrea să descopere lucruri noi și să cunoască oameni noi”.

Alexia s-a născut în 2005 la Haga. Prințesa a absolvit UWC Atlantic anul trecut și a optat pentru un an sabatic, înainte de a-și continua studiile.

Când a povestit despre pauza luată, a dezvăluit în timpul Zilei Regelui 2024 la RTL că a fost foarte fericită de această oportunitate de a călători mult și de a cunoaște oameni noi.

Alexia a spus că într-un an sabatic, fiecare moment a fost special și că s-a bucurat mult de tot ce i s-a întâmplat.

Casa Regală nu a anunțat încă la ce universitate își va continua Alexia studiile.

La începutul acestei luni, un purtător de cuvânt al Universității din Groningen a declarat pentru RTL că Prințesa s-a înregistrat la școală, dar nu s-a înscris încă pe deplin, conform NL Times.

La ședința foto anuală de vară a familiei regale olandeze din iunie, Alexia a spus (prin AD): "Am auzit multe lucruri despre mine. Universitatea la care voi învăța o voi alege pe criterii personale. Nici eu nu știu încă". Tatăl ei Willem-Alexander a recunoscut: „Ne-ar plăcea să știm și noi”.

Foto: GettyImages & Profimedia

Mai multe