Prințesa Charlotte Casiraghi rupe tăcerea după despărțirea de Dimitri Rassam

16 septembrie 2024   Royals

Fiica Prințesei Caroline de Monaco a vorbit despre dragostea ei pentru literatură, căutarea libertății și provocările maternității.

După patru ani de căsătorie, un copil împreună și o criză care a durat luni de zile, Prințesa Charlotte Casiraghi și Dimitri Rassam, fiul actriței Carole Bouquet, au pus capăt poveștii lor de dragoste. În martie, fiica Prințesei Caroline de Monaco a fost fotografiată alături de romancierul francez de succes Nicolas Mathieu, în imagini care au apărut exclusiv în revista „Hello!” și în care erau plini de complicitate. Pasiunea lor pentru literatură le-a unit drumurile și tocmai acum nepoata Prințului Albert a vorbit pentru prima dată despre despărțirea ei conjugală. 

Charlotte și Dimitri Rassam au început să se întâlnească la începutul anului 2017, deși erau cunoștințe vechi, deoarece mamele lor sunt prietene. Un an mai târziu, a fost anunțat că s-au logodit și că se vor căsători. Înainte de asta, s-a născut primul lor copil împreună și în cele din urmă s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii civile pe 1 iunie 2019, iar câteva săptămâni mai târziu, pe 29 iunie 2019, s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii religioase la abația Sainte-Marie de Pierredon, în Saint-Rémy de Provence, unde Prințesa Caroline s-a refugiat împreună cu cei trei copii ai săi după moartea tragică a soțului ei, Stefano Casiraghi.

La o jumătate de an de la despărțirea lor, Prințesa Charlotte Casiraghi a oferit un interviu pentru ziarul britanic „The Telegraph” în care a lăsat câteva indicii despre cum vede ea că au evoluat lucrurile, vorbind despre importanța întâlnirilor literare pe care le organizează cu Chanel, brandul pentru care este ambasadoare, și despre modul în care citirea cărților scrise de femei „m-a ajutat să nu trăiesc conform așteptărilor și judecăților. Pentru mine, este important să mă eliberez de anumite convenții”, cum este să locuiești la Monaco și să faci parte din familia monarhului monegasc sau provocările maternității.

De ceva timp, după ce mulți ani a trăit în Franța, nepoata Prințului Albert locuiește la Monaco, unde s-a implicat activ în agenda oficială a Principatului și unde îi este ușor să își creeze sesiunile de literatură și filosofie. În ciuda apartenenței la familia Grimaldi, Prințesa Charlotte Casiraghi spune că „încerc întotdeauna să mă detașez de acest statut regal”, deși face acest lucru dacă este „important pentru familia mea, dar creează presiune, oamenii te judecă și așteaptă mult de la tine atunci când ai un statut oficial. Eu prefer să fiu liberă.”

S-a simțit prea presată de partenerii ei?

„Prințesa” insistă pe tot parcursul interviului asupra importanței libertății pentru ea și asupra faptului că o caută după încheierea căsniciei sale. De asemenea, ea se concentrează asupra maternității (pe lângă Balthazar, în vârstă de cinci ani, îl are pe Raphaël, în vârstă de zece ani, rezultatul relației sale cu actorul de origine marocană Gad Elmaleh). „Cred că este o provocare pentru femei să aibă copii... Orice mamă care lucrează se simte hărțuită și sfâșiată, iar bărbații nu o trăiesc în același mod. Este inegal pentru că noi ne gândim constant la ce se întâmplă acasă, iar bărbații nu, nu-i așa? Înainte de a avea copii, nu-ți dai seama că va trebui să lupți pentru propriul tău spațiu și pentru creativitate”, a declarat ea pentru presa britanică. Deși cel mai bun moment al zilei pentru ea să citească este imediat ce se trezește, ea spune că, având copii, este „imposibil” și spune că nu poate înțelege interesul pentru viața ei privată. „Prea des suntem prizonieri ai unei viziuni despre ce înseamnă o familie, mai ales când oamenii îți judecă constant viața și deciziile.”

Într-una dintre discuțiile sale literare, la care au participat prietena sa, modelul Naomi Campbell, și scriitoarea Rachel Cusk, despre ale cărei cărți Charlotte Casiraghi a mărturisit că au fost „o revelație” pentru ea. Autoarea canadiană vorbește despre feminitate, dar și despre cum a trăit divorțul de primul ei soț. „În stilul ei de a scrie există ceva foarte onest și crud și, în același timp, foarte elegant și hipnotic. Sunt mereu uimită de modul în care, în cele mai banale situații din viața de zi cu zi, ea poate ridica întrebări filosofice atât de importante”, a spus ea despre scrierile lui Cusk, adăugând că «nu am citit niciodată ceva atât de intens despre maternitate».

FOTO: Profimedia, Hepta, Getty Images

Mai multe